Pituusheiton suomenmestaruudet jaossa Salon SM-viikolla

Suomen frisbeegolfliitto on mukana Salon SM-viikolla 30.6.-3.7. Frisbeen pituusheiton ennätysjahti ja mestaruustaistelu tuovat Salon SM-viikolle Suomen kovakätisimmät ja kovahermoisimmat frisbeelingot.

Kilpailussa heitetään jokaisella kilpailukierroksella (alkuerät, semifinaalit, finaali) viisi kilpailuheittoa, joista paras huomioidaan. Tulokset eivät siirry seuraaville kilpailukierroksille.

Finaaliin karsitaan alkuerien ja semifinaalien kautta viisi parasta avoimen luokan heittäjää ja viisi parasta naisheittäjää. Näyttämönä finaaleissa toimii Salo Golfin range. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan perjantaina 1.7. Klo 17:00 alkavaa finaalitapahtumaa.

Parhaat nähdään YLEn kanavilla

YLE esittää pituusheiton finaalit suorana lähetyksenä Areenassa ja lisäksi YLE TV2:ssa joko suorana tai koostelähetyksenä. Asiantuntijakommentaattorina lähetyksissä kuullaan suomenennätysmies Juho Rantalaihoa (209 m). Naisten voimassa oleva Suomen ennätys on 106,80 m (Tuija Kohonen, 1997).

Kilpailun ilmoittautuminen avautuu DiscGolfMetrixissä perjantaina 10.6. klo 17:00 ja mukaan otetaan yhteensä 75 urheilijaa. Ensimmäinen ilmoittautumisvaihe on ratingsuojattu.

Frisbeegolfin huiput Salonjoella

Avajaispäivän 30.6. iltana lajimme huiput kerääntyvät Salon keskustan ytimeen.

Klo 18:15 – 18:45 heitetään Hole-in-one -näytöstapahtuma Salon torin kupeessa.

Mukana on tukku huippufrisbeegolfareitamme: 

Lajin hallitseva Suomen mestari Väinö Mäkelä, rinnallaan huippunimet kuten Janne Hirsimäki ja Heidi Laine, jahtaa maalikorin ketjuja Salonjoen yli heitettävässä näytöksessä. Paikallista väriä tapahtumaan tuo 13-vuotias junioripelaaja Joona Lindholm, joka mainitsee idolikseen Mäkelän.

Heittonäytöksen jälkeen on varattu yleisölle meet&greet -tilaisuus, jossa näytösheittäjät jakavat nimikirjoituksia. Tapahtuman juontaa paikan päällä Kaj Kunnas.

Tule mukaan järjestämään huipputapahtumaa!

Tapahtuman toteutukseen etsitään lisää vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin. 

Vapaaehtoiset pääsevät seuraamaan läheltä huippuheittäjien otteita sekä kokeilemaan pituusheittoa varsinaisen kilpailun ulkopuolella.

Vapaaehtoisten ilmoittautumislomakeessa lisää infoa.

Yhteistyössä

Yhteistyökumppanimme mahdollistavat laadukkaan tapahtuman järjestämisen. Kiitokset kumppaneillemme:

PowerGrip 

Discmania

  • ”Marginaalilajit ovat maassamme niitä, jotka luovat runsautta kansamme harrastusmahdollisuuksiin ja tarjoavat liikunnallisia elämyksiä valtavirran ulkopuolella. Frisbeegolf on lähtenyt liikkeelle marginaaleista ja saavuttanut vasta aivan hiljattain laajan suosion. Sydämemme sykkii edelleen pienille lajaille, sillä niissä piilee tulevaisuus.”

Prodigy Disc Europe

Clash Discs

  • “Haluamme olla mukana kehittämässä ja järjestämässä alan tapahtumia yhdessä Suomen frisbeegolfliiton kanssa. Näkyvyys YLEn kanavissa prime-time aikaan on erinomainen asia lajin näkyvyyden kannalta. Meille on kunnia olla mukana levittämässä lajin näkyvyyttä ja tunnettuutta.” 

Haribo