Frisbeegolfin SM-kilpailujen toinen kierros pelattu

Frisbeegolfin SM-kilpailut käydään 4.-7.7. Sipoossa, Sibbe Disc Golfissa. Nelipäiväisessä kilpailussa käydään kokonaisuudessaan neljä kierrosta. Kilpailu huipentuu 7.7. pelattavaan finaalikierrokseen. Toinen kierros käytiin hyvissä olosuhteissa.

Niklas Anttila nousi yksin avoimen luokan kärkeen

Avoimessa luokassa Niklas Anttila (Vuorelan Veikot) jatkoi erinomaista kilpailuaan. Anttila pelasi toisen kierroksen tulokseen -8, 52 heittoa. Tämä on samalla jaettu rataennätys Sibben tämän vuoden SM-radalle. Kolmannelle kierrokselle Anttila lähtee kärkipaikalta yhteistuloksella -15.

Teemu Talikainen (Frisbeegolf Club Hyrylä) ei onnistunut pitämään jaettua kärkipaikkaansa, mutta pysyi kuitenkin kärjen tuntumassa. Talikainen pelasi toisen kierroksensa tulokseen -6, 54 heittoa. Yhteistuloksella -13 Talikainen on kilpailussa toisella sijalla, kaksi heittoa kärkeä perässä. Myös Lauri Lehtinen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) onnistui pitämään paikkansa kärkiryhmässä kierrostuloksella -7, 53 heittoa. Tämän hetken mitalikolmikko on vain kolmen heiton sisällä toisistaan, kilpailu on edelleen erittäin tiukkaa.

Huomisen kolmannen kierroksen kärkikortin täydentää Joona Heinänen (Frisbeegolf Club Keinukallio). Heinänen onnistui nousemaan niin sanotusta jahtikortista sijalta 7. aina jaetulle neljännelle sijalle kierrostuloksella -7, 53 heittoa. Erinomainen nousu nähtiin myös Daniel Davidssonilta (Tampereen Frisbeeseura), kun -8 kierrostulos nosti hänet peräti 37. sijaa ylöspäin kärkikymmenikköön jaetulla yhdeksännelle sijalle.

Avoin luokka aloittaa toisen kierroksensa huomenna 5.7 klo 10:00, kärkiryhmä lähtee klo 15:00.

Avoimen luokan tilanne 1. kierroksen jälkeen (TOP10):

 • 1. Niklas Anttila -15 (Vuorelan Veikot)
 • 2. Teemu Talikainen -13 (FrisbeeGolfClub Hyrylä)
 • 3. Lauri Lehtinen -12 (Jyväskylän Liitokiekkoilijat)
 • T4. Joona Heinänen -11 (Frisbeegolf Club Keinukallio)
 • T4. Onni Ruusunen -11 (Harjavallan DiscGolf)
 • 6. Eeka Kölhi -10 (Talin Tallaajat)
 • 7. Onni Arminen -9 (Tampereen Frisbeeseura)
 • 8. Jyri Nikitin -8 (Talin Tallaajat)
 • T9. Daniel Davidsson -7 (Tampereen Frisbeeseura)
 • T9. Eemil Lampela -7 (Perhojokilaakson Frisbeegolf)

Avoimen luokan toisen kierroksen tulokset sekä koko kilpailun tulokset löydät Disc Golf Metrixistä.

Niklas Anttila jatkaa avoimen luokan kärjessä toisen kierroksen jälkeen. Kuva: Marika Salmi

Naisten luokan kärkipaikka vaihtui

Naisten luokassa toiselle kierrokselle lähdettiin Heidi Laineen (Hämeenlinnan Discaajat) johdolla. Laine johti kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen tasan PAR-kierroksella, 63 heittoa. Toisen kierroksen jälkeen Laine kuitenkin sai väistyä kärkipaikalta, kun ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ollut Eveliina Salonen (Tampereen Frisbeeseura) nousi kahden heiton takaa ohi. Salonen pelasi kierroksensa tulokseen -4, 59 heittoa. Tämä on toistaiseksi kisojen paras kierrostulos naisten luokassa. Salosen yhteistulos kahden kierroksen jälkeen on nyt -2, hän on ainoana naispelaajana alle PAR-tuloksessa.

Laine onnistui kuitenkin pelaamaan kohtuullisen hyvän kierroksen +3, 66 heittoa. Tällä kierroksella Laine pysyy kärkiryhmässä ja lähtee kolmannelle kierrokselle viisi heittoa Salosen perässä. Myös Olivia Kindstedt (Porvoon frisbeegolfseura) teki kovan nousun jaetulta kuudennelta sijalta aina kärkiryhmään, jaetulle kolmannelle sijalle asti. Kindstedt pelasi kierroksensa tulokseen +1, 64 heittoa. Kärkiryhmän täydentää niin ikään jaetulla kolmannella sijalla oleva Tinja Väisänen (Rauman Frisbee). Sekä Kindstedt että Väisänen ovat yhteistuloksessa +5.

Päivän suurimmasta noususta vastasi kuitenkin Silva Saarinen (Riihimäen Frisbeegolf). Saarinen aloitti kierroksensa fantastisesti ja oli parhaimmillaan vain yhden heiton päässä kärkikolmikosta. Vaikka loppua kohden vauhti hieman hyytyi, Saarinen nousi silti seitsemän sijaa, sijalle 5, kierrostuloksella -3, 60 heittoa. Saarisen kokonaistulos kahden kierroksen jälkeen on +7. Matkaa kärkeen on edelleen yhdeksän heittoa, mutta mitalisijoille vain kaksi heittoa.

Naisten luokan toinen kierros starttaa huomenna 6.7. klo 08:10, kärkiryhmä starttaa klo 09:30.

Naisten luokan tilanne 1. kierroksen jälkeen (TOP10):

 • 1. Eveliina Salonen -2 (Tampereen Frisbeeseura)
 • 2. Heidi Laine +3 (Hämeenlinnan Discaajat)
 • T3. Tinja Väisänen +5 (Rauman Frisbee)
 • T3. Olivia Kindstedt +5 (Porvoon frisbeegolfseura)
 • 5. Silva Saarinen +7 (Riihimäen Frisbeegolf)
 • 6. Netta Leppäaho +9 (Vuorelan Veikot)
 • T7. Henna Blomroos +11 (Rauman Frisbee)
 • T7. Jenni Engström +11 (Oulun frisbeeseura)
 • 9. Anni Mäkelä +12 (Frisbeegolfseura Muki)
 • T10. Justine Bitka +14 (Mikkelin frisbeegolf)

Naisten luokan toisen kierroksen ja koko kilpailun tulokset löydät Disc Golf Metrixistä.

Eveliina Salonen siirtyi kilpailun johtoon erinomaisen kierroksen jälkeen. Kuva: Marika Salmi

Kilpailuseuranta

Frisbeegolfin Suomen mestaruuskilpailuja on parasta seurata paikapäällä Sipoossa, Sibbe Disc Golfilla. Lipunmyynti löytyy Tiketistä ja yleisöohjeet SM-kilpailusivuilta. Mikäli et pääse Sibbeen seuraamaan kilpailua, vaihtoehtona on katsella suoraa lähetystä Yle Areenan puolelta.

Kilpailusta on tarjolla myös jälkituotanto suomeksi selostettuna Frisbeegolfmedian Youtube-kanavalla, sekä englanniksi selostettuna MDG Median Youtube-kanavalla.

Tuloksia pääset seuraamaan Disc Golf Metrixistä sekä PDGA Livestä. Ota seurantaan myös Frisbeegolf-SM Instagram sekä Frisbeegolf-SM Facebook.

Lisätietoja Sipoon SM-kilpailuista, sekä muista tämän kauden SM-kilpailuista löydät Frisbeegolf-SM sivuilta.