Sekparifrisbeegolfin mestarit ratkotaan Vaasassa

Kotimaan arvokisakausi jatkuu kun luvassa on sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailut Vaasassa 7.-8.9. Foot Fault Frisbeen järjestämä kilpailu käydään Ristinummen frisbeegolfradalla.

Kilpailussa mukana 43 paria kolmessa luokassa

Sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailut pelataan Vaasassa, Ristinummen frisbeegolfradalla. Ristinummen rata on erittäin haastava sekä vaatii monipuolisen heittovalikoiman. Pelaajien taitoja testataan tarkkuuden sekä heittopituuden osalta.

Ristinummen rataa lähtee haastamaan 43 paria, yhteensä kolmessa eri luokassa. Kilpailijamäärät ovat jakautuneet melko tasaisesti luokittain, avoimessa luokassa pareja on 17, kun taas MP40- ja MP50-luokissa pareja on molemmissa 13.

Kilpailu starttaa lauantaina 7.9. Luvassa on kaksi kilpailukierrosta. Ensimmäinen kierros alkaa klo 10:00, pelimuotona toimii Best Shot Max 2. Kyseisessä pelimuodossa joukkueen sama pelaaja voi aloittaa maksimissaan kaksi perättäistä väylää. Joukkue saa itse valita kummasta kiekosta jatketaan. Väylä on pelattu loppuun kun toinen joukkueen jäsenistä saa kiekon koriin.

Lauantain toinen kierros pelataan Tough Shot-pelimuotona. Joukkueen molemmat pelaajat heittävät jokaisella heittovuorolla. Vastapari päättää kummasta kiekosta joukkue jatkaa. Väylä on pelattu loppuun kun toinen joukkueen jäsenistä saa kiekon koriin. Tämä pelimuoto tulee palkitsemaan tasaisen varmat heittäjät.

Sunnuntain finaalikierros pelataan golflähdöillä, ensimmäinen ryhmä starttaa klo 09:00. Finaalikierroksen pelimuoto on Modified Alternate Shot. Molemmat pelaajat heittävät aloitusheiton, joukkue saa itse päättää kummasta kiekosta jatketaan ja siitä eteenpäin pelataan vuorotellen kunnes väylä on pelattu loppuun. Finaalikierroksella molemmilta pelaajilta vaaditaan hyvää peliä, mikäli mielii päästä mitalin makuun.

Uusiiko Korhonen & Kallio mestaruutensa?

Avoimessa luokassa viime vuoden mestarit Pekka Korhonen ja Emilia Kallio pyrkivät tänä vuonna uusimaan mestaruutensa. Siikaisten Sisua edustava pari voitti viime vuonna mestaruuden kahden heiton erolla toiseksi tulleeseen Noora Siikala & Toni Järvenpää pariin nähden.

Siikala ja Järvenpää eivät ole tämän vuoden kilpailussa mukana, mutta viime vuoden pronssimitalistit Netta Leppäaho ja Aatu Kinnunen ovat. Vuorelan Veikkoja edustava pari on myös ennakkoon pelaajaratingiensa puolesta korkeimmalla paikalla. Mukaan mitalitaistoon liittyvät varmasti myös Jyväskylän Liitokiekkoilijoita edustavat Sonja Laine ja Luka Honkonen.

Emilia Kallio ja Pekka Korhonen tavoittelevat avoimen luokan mestaruutta tänäkin vuonna. Kuva: Sekapari-SM 2023, Keuruu

Tutut parit kamppailevat kirkkaimmasta mitalista

MP40-luokassa nähdään revanssi viime vuoden kärkikamppailusta. Hannele Määttä (Tomoottajat) ja Jarmo Aulu (Tomoottajat) lähtevät uusimaan viime vuoden kultamitalia. Paperilla he ovat selvä voittajasuosikki, molemmilla on tältä vuodelta yksilökilpailuista SM-kultaa omissa luokissaan.

Haastajikseen he saavat tutun parin, Riku Tähtinen (Pieksämäen Ohiheittäjät) ja Nina Rajala (Mäntsälän Frisbeegolf). Tähtinen ja Rajala olivat viime vuonna hopealla, eroa kärkeen jäi vain kaksi heittoa.

MP50-luokassa viime vuonna kultaa näytöstyyliin voittaneet Talin Tallaajien Tommi Nyberg ja Kristiina Sylman ovat mukana tänäkin vuonna. Tällä kertaa voitto ei välttämättä irtoa seitsemän heiton erolla, sillä vastassa on uusia haastajia.

Mikke Haaranen (Wirmo DiscGolf Mynämäki) ja Heidi Bergroth (Nousten Frisbeegolf) lähtevät pelaajaratingin valossa korkeimmalta paikalta haastamaan Nybergiä ja Sylmania. Uutena haastajana nähdään myös Jori Löytynoja (Oulun frisbeeseura) ja Nina Kiminki (Nummelan frisbeeseura).

Kilpailuseuranta

Sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailujen tuloksia pääset seuraamaan Disc Golf Metrixistä. Yleisöllä on vapaa pääsy, joten kilpailun seuraaminen Ristinummen radalla onnistuu maksutta. Kannattaa ottaa seurantaan myös Frisbeegolf-SM Instagram, sekä Facebook.