Oulussa kruunatiin uusia parifrisbeegolfin mestareita

Parifrisbeegolfin SM-kilpailut käytiin 28.-29.9. Oulussa. Mestaruuksia ratkottiin Pikkaralan frisbeegolfradalla, kahdella eri versiolla. Oulun frisbeeseuran järjestämä kilpailu keräsi peräti 74 paria kilpailemaan mestaruuksista.

Avoimessa luokassa uudet mestarit

Avoimessa luokassa parifrisbeegolfin vuoden 2024 Suomen mestareiksi kruunattiin Linnan Mandon Juuso Timonen & Valtteri Rouhe. Timoselle SM-kulta oli jo toinen tänä vuonna, ensimmäinen mestaruus tuli junioreiden SM-kilpailuista Kempeleessä. Mestaruuttaan puolustaneet FrisbeeGolfClub Hyrylän Teemu Talikainen & Miro Ryhänen joutuivat tyytymään hopeamitaliin. Pronssiset mitalit jaettiin Matias Kalaojalle (FrisbeeGolfClub Hyrylä) ja Paul Puntoselle (Frisbeegolf Club Keinukallio).

Kilpailu oli todella tiukka. Niinkin tiukka, että mestareita ei saatu selville kolmen kierroksen aikana. SM-kulta ratkottiin lopulta jatkoväylillä. Ensimmäinen jatkoväylä meni tasan, mutta toisella väylällä Timonen & Rouhe nappasivat voiton. Kokonaisuudessaan avoimen luokan erot olivat todella pieniä, vain yksi heitto erotti kolmannen sijan mestaruuskamppailusta. Vastaavasti jaetulle neljännelle sijalle jääneet Joen Liitokiekon Sammy Pylkki & Konsta Vanhanen sekä Pekka Hyvönen (HH Sports Club) & Nestori Tuhkanen (Mikkelin frisbeegolf) jäivät niin ikään yhden heiton pronssimitalista.

Naisten luokassa mestaruus meni ennalta voittajasuosikeiksi nostetuille Oulun frisbeeseuran Jenni Engströmille ja Julia Haaraniemelle. Voitto tuli lopulta peräti kahdeksan heiton erolla hopeamitalisteihin, Hanna Könssiin (Saarijärven frisbaajat) ja Susanne Taalikkaan (Vampulan Urheilijat) nähden. Pronssimitalin nappasivat Kirsi Heikkinen (Frisbeegolfseura 7k) & Vera Hynynen (Tampereen frisbeeseura).

Juuso Timonen & Valtteri Rouhe nousivat jahtikortista jatkoväylien kautta mestareiksi. Kuva: OFS

Ikäluokissa selvät voittajat

MJ18-luokassa SM-kultaan nousivat Ylöjärven Ryhdin Jimi Käpynen & Leevi Lähdesmäki. Vaikka junioreiden luokka oli ennalta hyvinkin tasainen, voitto irtosi lopulta neljän heiton erolla. Muista mitaleista käytiin todella tiukka kamppailu, lopulta Kempeleen Frisbeeseuran Tobias Leinonen & Eetu Ollikainen sekä Markus Arvela (FrisbeeGolfClub Hyrylä) & Riku Salminen (Puskasoturit) jakoivat hopeamitalin. Disc Golf Varkauden Luka Kaila & Lenna Widgren jäivät vain yhden heiton päähän mitalisijoista.

Hieman vanhempien ikäluokassa, MP40:ssä mestaruuskamppailu käytiin kahden ennakkosuosikin Mika Laikon (Friba-Tikat) & Joni Luumin (FrisbeeGolfClub Hyrylä) sekä Tomoottajien Tapanin ja Jarmo Aulun kesken. Voitto meni lopulta melko selvin merkein Mika Laikolle & Joni Luumille. Eroa toiseen sijaan oli viisi heittoa. Aulun veljekset sen sijaan joutuivat jakamaan hopeisen mitalin Jaakko Räihän (Kempeleen Friseeseura) & Teemu Wirkkalan (Perhonjokilaakson Frisbeegolf) kanssa.

FP40-luokassa ennalta voittosuosikeiksi nostetut Hannele Määttä (Tomoottajat) & Terhi Tuorilainen (Rovaniemen Rolffarit) voittivat SM-kultaa. Määtälle SM-kulta oli jo peräti kolmas tänä vuonna, sekaparifrisbeegolfin sekä mastereiden FP40-luokan kultamitalien lisäksi. Eroa hopealle tulleisiin Kirsi Kaikkoseen (Lohjan Liitokiekkoilijat) ja Maija Koskiseen (Disc Golf Hyvinkää) oli lopulta peräti kahdeksan heittoa. Pronssimitalit jaettiin Saarijärven frisbaajien Heidi Könssille ja Mira Hujaselle.

Hannele Määttä nappasi jo kolmannen SM-kultansa tänä vuonna yhdessä Terhi Tuorilaisen kanssa FP40-luokassa. Kuva: OFS

Kilpailun tulokset kokonaisuudessaan Disc Golf Metrixissä.

Kuvia kilpailusta Suomen frisbeegolfliiton kuvapankissa.