Niklas Anttila ja Eveliina Salonen frisbeegolfin Suomen mestareiksi

Nelipäiväiset frisbeegolfin SM-kilpailut huipentuivat tänään sunnuntaina Turussa, Lausteen frisbeegolfpuistossa. Päätöspäivän ohjelmassa oli huippujännittävä finaalikierros.

Anttila avoimen luokan mestariksi huikean jännitysnäytelmän jälkeen

Avoimessa luokassa Vuorelan Veikkoja edustava Niklas Anttila piti ennen finaalikierrosta kärkipaikkaa hallussaan tuloksella 21 alle parin. Teemu Lampainen (Nousten Frisbeegolf) oli toisena (-17) ja Niilo Hongisto (Frisbeegolfseura 7k) kolmantena (-16).

Finaalikierroksella Lampainen aloitti vahvasti ja kiri kiinni eroaan Anttilaan. Marginaali pysyi 1-2 heiton suuruisena, kunnes väylän 13 jälkeen tilanne oli jännittävästi tasan. Kaksikko eteni tasatahtiin aina toiseksi viimeiselle väylälle saakka. Väylällä 17 Lampainen heitti loistavan avausheiton korin tuntumaan, mutta birdie- ja par-putit epäonnistuivat. Samaan aikaan Anttila onnistui heittämään väylälle birdien, ja otti kahden heiton johdon Lampaiseen nähden.

Viimeisellä väylällä tilanne pysyi muuttumattomana, kummankin heitettyä väylälle parin. Näin ollen Anttila voitti uransa toisen Suomen mestaruuden yhteistuloksella 225 heittoa (-27). Anttilan edellinen Suomen mestaruus on vuodelta 2020 Sipoosta.

”Suomen mestaruus vuoden tauon jälkeen tuntuu erittäin hyvältä. Vaikka voiton ratkaissut väylä 17 näyttääkin vaikealta, on se ollut minulle koko kisaviikon ajan melko helppo heittää. Tänäänkin avausheitto onnistui hyvin, neljän metrin päähän korista”, Anttila pohti.

Lampaisen hopeatulos oli 25 alle parin. Myös kolmannesta sijasta käytiin tiukkaa kamppailua. Pisimmän korren veti lopulta Daniel Davidsson (Tampereen frisbeeseura) tuloksella 22 alle.

Niklas Anttila. Kuva: Laura Heikkilä

Salonen palasi naisten avoimen luokan mestariksi

Naisten avoimessa luokassa päätöskierrokselle suunnattiin Eveliina Salosen (Valkeakoski Disc Golf) johdolla. Salonen johti kilpailua tuloksella 15 yli parin. Henna Blomroos (Rauman Frisbee) oli toisena (+20) ja Heidi Laine (Lahden Frisbee Club) kolmantena (+26).

Finaalikierroksen ensimmäisellä puoliskolla kärkikolmikosta parhaassa vauhdissa oli Blomroos, joka kavensi Salosen johtomarginaalin pienimmillään kolmen heiton suuruiseksi. Toisen puoliskon alussa Blomroos pelasi kuitenkin kaksi tuplabogeyta väyliltä, joilla Salonen heitti puolestaan birdien ja parin. Näin ero kaksikon välillä kasvoi jälleen.

Viimeisten väylien aikana Salonen jatkoi vahvaa peliään, ja pelasi kisarupeamansa toiseksi parhaan kierroksen 67 heittoa (+4). Näin Salonen varmisti itselleen Suomen mestaruuden yhteistuloksella 271 heittoa (+19). Blomroos otti hopeaa (+24) ja Laine pronssia (+30).

Eveliina Salonen. Kuva: Petri Anttiroiko

Kyseessä on Salosen uran neljäs henkilökohtainen SM-kulta naisten avoimessa luokassa. Salosen edelliset mestaruudet ovat vuosilta 2015-2017. Vuosina 2014 ja 2018-2021 voitot on vienyt Blomroos, Salosen oltua näillä kerroilla hopealla.

”Ensimmäinen Suomen mestaruuteni tuntui hyvältä, mutta niin tuntuu kyllä tämäkin. Kolme vuotta olen ollut nyt hopealla, joten tuntuu vapauttavalta vihdoin napata taas SM-voitto kotiin”, Salonen kommentoi.

Kuva: Laura Heikkilä