Mastereiden SM-kilpailut huipentuivat Oulussa

Frisbeegolfin mastereiden SM-kilpailut huipentuivat sunnuntaina Oulussa, Pikkaralan frisbeegolfkeskuksessa. Kilpailunjärjestäjänä toimi 25-vuotismerkkipäiväänsä juhlistava Oulun frisbeeseura.

Nelipäiväisten SM-kilpailuiden päätöspäivänä ohjelmassa oli kilpailun viimeinen kierros. Suomen mestaruuksista kilpailtiin yhteensä seitsemässä eri luokassa.

40-vuotiaiden kultaa Määtälle ja Mäkipörhölälle

FP40-luokan Suomen mestariksi kruunattiin kilpailua avauskierrokselta asti johtanut Hannele Määttä (BSC Disc Golf Team). Määtän voittotulos Oulussa oli 291 heittoa (+31). Vuosina 2019-2021 mestaruuden vienyt Nina Rajala (Järvenpään Frisbeegolf) sijoittui tällä kertaa hopealle (+41). SM-pronssia vei Annemari Lumppio (Nummelan frisbeeseura) lukemin +66.

FP40-luokan kärkikolmikko. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

Ennen finaalikierrosta MP40-luokan jaetulla kärkipaikalla olivat Sami Mäkipörhölä (Jätkän Kiekko) ja Mika Laikko (Friba-Tikat), ennen mestaruuttaan puolustanutta Heikki Saunasta (Ähtärin Urheilijat). Finaalikierroksella kilpailu palkintokorokesijoista tiivistyi, kun vahvasti avanneet Teemu Holappa (BSC Disc Golf Team) ja Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat) kirivät kiinni eroa kolmossijaan. Tiiviistä nipusta mestaruuteen karkasi lopulta Mäkipörhölä lukemin 243 heittoa (-17). Laikko ja Saunanen jakoivat SM-hopean (-14) niukasti vain heiton erolla Holappaan ja Hämäläiseen (-13).

MP40-luokan kärkikolmikko. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

Sylman ja Piippo 50-vuotiaiden mestareiksi

FP50-luokassa käytiin finaalipäivänä tiukkaa otatusta Suomen mestaruudesta puolustavan mestarin Kirsi Kaikkosen (Lohjan Liitokiekkoilijat) ja viime vuonna hopealla olleen Kristiina Sylmanin (Talin Tallaajat) välillä. Ennen päätöskierrosta kaksikko oli tasatuloksessa. Suomen mestaruus ratkesi lopulta vain yhden heiton erolla Sylmanin hyväksi, voittotuloksella 272 heittoa (+40). SM-hopealle sijoittui Kaikkonen (+41) ja pronssille Team Hippoa edustava Piitu Hollemo (+73).

FP50-luokan kärkikolmikko. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

MP50-luokan kilpailun johdossa ennen päätöspäivää oli Ville Piippo (Team Hippo). Kokenut, aiemmin avoimessa ja MP40-luokassa henkilökohtaisia mestaruuksia niittänyt pelaaja piti pintansa myös finaalikierroksella, ja vei luokan SM-kultaa yhteistuloksella 259 heittoa (-1). Marko Rauha (Frisbeegolfseura 7k) kiri hopealle (+4). Pronssi jaettiin Jani Ketosen (Fribahullut) ja Ari Penttalan (Nummelan frisbeeseura) kesken (+5).

MP50-luokan kärki. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

60-vuotiaissa mestaruudet ratkaistiin jatkoväylillä

FP60-luokassa nähtiin neljän kilpailupäivän aikana erittäin tasainen mittelö palkintokorokepaikoista. Finaalikierroksen jälkeen Tuula Alatalo-Hussein (HaU Disc Golf Club Haapavesi) ja Tuire Leppänen (Frisbeegolfseura Mandon Kiertäjät) olivat lopulta tasatuloksessa 309 heittoa (+77). Mestaruus päädyttiin näin ratkomaan sudden death -ratkaisupelillä. Alatalo-Hussein veti lopulta pidemmän korren neljännellä jatkoväylällä ja vei Suomen mestaruuden nimiinsä. Leppäselle siis hopeaa, SM-pronssille sijoittui Lahja Määttä (Frisbeegolf Club Keinukallio) lukemin +79.

FP60-luokan kärkikolmikko. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

Myös MP60-luokassa nähtiin tasaväkinen ja jännittävä mestaruustaisto, jonka ratkaisut jäivät jatkoväylien varaan. Olavi Koivunen (Ahonkylä Seura) ja Juha Pohjalainen (Talin Tallaajat) pelasivat kumpikin yhteistuloksen 233 heittoa (+1). Voitto ratkesi ensimmäisellä jatkoväylällä Pohjalaisen hyväksi, joka näin uusi Suomen mestaruutensa. SM-pronssille sijoittui Risto Moisanen (BSC Discgolf Team) tuloksella +8.

MP60-luokan kärkikolmikko. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

Jokiselle MP70-luokan mestaruus

MP70-luokassa avauskierrokselta asti johtanut Esko Jokinen (Vuorelan Veikot) jatkoi vakuuttavaa menoaan myös finaalikierroksella. Jokisen SM-kultaan oikeuttanut lopputulos oli 238 heittoa (+6). Jaetulle SM-hopeasijalle sijoittuivat Markku Tohni (Nokian frisbeeseura) ja Per-Erik Maukkonen (Loviisan frisbeegolf) tuloksella +25.

MP70-luokan kärkikolmikko. Kuva: SFL / Kajsa Wickström