Laine ja Anttila frisbeegolfin Suomen mestareiksi

Frisbeegolfin SM-kilpailut huipentuivat tänään sunnuntaina 6.8. Lahdessa, Mukkulan frisbeegolfradalla. Päätöspäivänä vuorossa oli jännittävä finaalikierros, joka päätteeksi kruunattiin Suomen mestarit avoimessa ja naisten avoimessa luokassa.

Laine Suomen mestariksi tasaisen voittotaistelun päätteeksi

Naisten avoimessa luokassa finaalikierrokselle suunnattiin tilanteesta, jossa Silva Saarinen (Riihimäen Frisbeegolf) johti kilpailua kahden heiton erolla puolustavaan mestariin Eveliina Saloseen (Tampereen frisbeeseura) ja kolmen heiton erolla Heidi Laineeseen (Hämeenlinnan Discaajat) nähden.

Kärkikolmikosta Salonen ja Laine avasivat finaalikierroksensa vahvimmin, ja he nousivat Saarisen ohi mittelemään ykköspaikasta. Laine pelasi keskikierroksella vakuuttavasti, ja ehti jo karata neljän heiton karkumatkalle. Loppukierroksesta Salonen käynnisti kuitenkin uuden kirivaihteen, ja viimeiselle väylälle edettiin jo tasatilanteesta. Kumpikin päätti kierroksensa varmaan par-tulokseen, joten mestaruustaisto eteni sudden death -ratkaisuväylille.

Lopulliset ratkaisut saatiin toisella jatkoväylällä, jolla Salonen kirjautti korttiinsa par-tuloksen ja Laine birdien. Laineen voittotulos oli 254 heittoa (+10). Saloselle hopeaa (+10) ja Saariselle pronssia (+14).

Heidi Laine. Kuvaaja: Marika Salmi

Laineelle Suomen mestaruus oli hänen uransa ensimmäinen naisten avoimessa luokassa.

”Fiilis voitosta on aivan loistava. Tavoitteena päätöskierrokselle lähdettäessä oli pelata omaa peliä ja katsoa mihin se riittää. Tiesin, että kierros sujui hyvin, mutta en tiennyt miten hyvin, sillä en seurannut kisan aikana tuloksia”, Laine kommentoi kilpailun jälkeen.

Anttilalle toinen perättäinen Suomen mestaruus

Avoimessa luokassa puolustava mestari Niklas Anttila (Vuorelan Veikot) johti kilpailua ennen finaalikierrosta. Rasmus Saukkoriipi (Nousten Frisbeegolf) oli toisena kuuden heiton päässä ja Kristian Kuoksa (Oulun frisbeeseura) kolmantena yhdeksän heiton päässä Anttilasta.

Finaalikierroksella mestaruusmittelöä käytiin kärkikaksikon, Anttilan ja Saukkoriiven välillä. Saukkoriipi tykitti ensimmäiselle yhdeksälle väylälle kaikkiaan kuusi birdietä ja kiri Anttilan etumatkan pienimmillään kahden heiton suuruiseksi. Väylällä 14 Saukkoriiven par-putti meni niukasti ulos, ja kaksikon välinen ero kasvoi jälleen kolmeen heittoon.

Anttila piti pintansa loppukierroksen ajan, ja heitti kolmatta kertaa Suomen mestaruuteen kokonaistuloksella 217 heittoa (-27). Anttilan aiemmat mestaruudet ovat vuosilta 2020 ja 2022. Saukkoriipi oli toinen (-25).

”Mestaruus tuntuu hyvältä. Tänään oli aika vaikea päivä, mutta voitto on kyllä hieno asia. Erityisesti neljä ensimmäistä väylää olivat tänään vaikeita, en päässyt lähelle koria ja putit eivät menneet sisään”, Anttila kommentoi.

Myös pronssista käytiin kovaa kamppailua. Lopulta kolmossija jaettiin tuloksella -19 kolmen pelaajan kesken: Pyry Joutsen (West Coast Disc Golfers), Lauri Lehtinen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) ja Otto Mäkinen (Frisbeegolfseura 7k).

10. Miro Ryhänen (FrisbeegolfClub Hyrylä), -15

Lahdessa SM-kilpailut järjestivät yhteistyössä Lahden Frisbee Club ja Fribastore. Tapahtuma oli osa monilajitapahtuma SM-viikkoa. Vuonna 2024 Suomen mestaruuuksista pelataan Sipoossa.