Junioreiden Suomen mestaruuksista kisattiin Heinolassa

Junioreiden SM-kisojen peliformaatti sisälsi yhteensä kolme kierrosta. Lauantaina tahkottiin kaksi kierrosta yhteislähdöin ja sunnuntaina pelattiin viimeinen kierros väliaikalähdöin. Kilpailussa oli yhteensä neljä kilpailuluokkaa: FPO (alle 19-vuotiaat tytöt), FJ15, MPO (alle 19-vuotiaat) ja MJ15. Mitaleista oli kisaamassa yhteensä 137 junioria.

Ruusunen ja Kivistö alle 19-vuotiaiden mestareiksi

Onni Ruusunen (Harjavallan DiscGolf), yksi MJ18/MPO-luokan mitalisuosikeista, aloitti SM-turnauksen erittäin vahvasti ja karkasi kahden kierroksen jälkeen peräti viiden heiton karkumatkalle tuloksella -18. Lähimmät takaa-ajajat olivat päätöspäivään lähtiessä kotiyleisön suosikki, Lords of DiscGolfia edustava Miio Hämäläinen (-13), sekä Aapo Mustonen (Nousten Frisbeegolf) -11 ja Samu Nurminen (FrisbeeGolfClub Hyrylä) -11.

Ruususen etumatka oli mittava, mutta siitä huolimatta mestaruustaistelusta saatiin jännitysnäytelmä, kun Hämäläinen pisti pystyyn kovatasoisen näytöksen. Hämäläinen pelasi ensimmäiset kahdeksan väylää tulokseen -5 ja kun Ruususen peli ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla, oli etumatka otettu kiinni jo tuossa vaiheessa.

Kun enää kaksi väylää oli pelaamatta, olivat Ruusunen ja Hämäläinen edelleen tasoissa, kun molempien tuloskortti näytti -22. Ruusunen heitti 17. väylällä birdien, Hämäläiselle napsahti tuplabogey ja mestaruus oli täten käytännössä ratkennut, kun Ruusunen lähti kilpailun päätösväylälle kolmen heiton johdossa. Mitalikolmikon järjestys oli kuitenkin vielä auki, sillä Nurminen teki omaa nousuaan ja oli ennen viimeistä väylää enää vain heiton Hämäläistä perässä.

Hämäläinen ja Nurminen päättivät urakkansa birdieen ja Ruususelle riitti bogey voiton varmistamiseen. Ruususelle siiis Suomen mestaruus tuloksella -22, Hämäläiselle hopeaa (-21) ja Nurmiselle pronssia (-20).

FJ18/FPO-luokassa oli tällä kertaa mukana kaksi osallistujaa. Lotta Kivistö (Lahden Frisbee Club) teki jokaisella kierroksella tasaista työtä ja nappasi Suomen mestaruuden lopputuloksella +52. Jenna Kinnunen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) tuli toiseksi tuloksella +80. 

MJ15-luokan kulta Nuutiselle, FJ15-luokan mestaruus Lehtomäelle

Urho Nuutinen oli ennakkoon ratingeilla mitattuna luokassaan 26. sijalla, mutta paikallista Lords of DiscGolf seuraa edustava nuori ei piitannut sen suuremmin ennakkoasetelmista, vaan nousi Suomen mestariksi upealla sunnuntain kirillään. Nuutinen tykitti päätöskierroksella tulokseksi peräti -8, eikä päätöspäivään kärkiporukassa lähteneistä pelaajista kukaan ollut päivän aikana lähelläkään vastaavaa suoritusta. Kierrokseen mahtui yhdeksän birdietä ja vain yksi bogey.

Sunnuntaihin neljä heittoa kärkeä perässä, jaetulta seitsemänneltä sijalta, lähtenyt Nuutinen (-12) voitti kultaa lopulta kahden heiton erolla toiseksi sijoittuneeseen, Pystykiekkoa edustavaan, Samuel Pulliseen (-10). Pronssille itsensä nosti päätöspäivään kuudennelta sijalta lähtenyt Perhonjokilaakson Frisbeegolfin Oskari Krintilä (-7).

FJ15-luokassa taistelu voitosta oli vielä auki lauantain kahden kierroksen jälkeen. Iida Lehtomäki (FrisbeeGolf Petäjävesi) oli kärjessä tuloksella +19 ja Siikaisten Sisun Sanni Korhonen (+22) väijyi vain kolmen heiton päässä. Hertta Rummukainen (Mikkelin frisbeegolf) oli kolmantena tuloksessa +80.

Lehtomäki pelasi sunnuntaina kilpailun parhaan kierroksensa +2, mikä toi lopulta voiton 11 heiton erolla. Korhonen sijoittui näin SM-hopealle ja Rummukainen otti SM-pronssia.

Tuloksia ja lisätietoja

MJ18/MPO:

1. Onni Ruusunen (Harjavallan DiscGolf), -22
2. Miio Hämäläinen (Lords of DiscGolf), -21
3. Samu Nurminen (FrisbeeGolfClub Hyrylä), -20
4. Rasmus Lampela (Perhonjokilaakson Frisbeegolf), -13
T5. Aleksi Laine (Rauman Frisbee), -12
T5. Niko Kiiskinen (Talin Tallaajat), -12
T5. Sulo Härkönen (Disc Golf Hyvinkää), -12
T5. Aapo Mustonen (Nousten Frisbeegolf), -12
T5. Valtteri Rouhe (Linnan Mando DG), -12

FJ18/FPO):

1. Lotta Kivistö (Lahden Frisbee Club), +52
2. Jenna Kinnunen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat), +80

MJ15:

1. Urho Nuutinen (Lords of Discgolf), -12
2. Samuel Pullinen (Pystykiekko), -10
3. Oskari Krintilä (Perhonjokilaakson Frisbeegolf), -7
4. Heikki Kaitala (Rauman Frisbee), -6
T5. Otto Säilä (Disc Golf Hyvinkää), -5
T5. Rasmus Mikkonen (Joen Liitokiekko) -5

FJ15:

1. Iida Lehtomäki (FrisbeeGolf Petäjävesi), +21
2. Sanni Korhonen (Siikaisten Sisu), +32
3. Hertta Rummukainen (Mikkelin Frisbeegolf), +118

Kaikki SM-kilpailujen tulokset

Teksti: Markus Viljanen