Joukkuefrisbeegolfin Suomen mestaruuksista mitellään Oulussa

Oulussa on jaossa SM-mitaleita, kun Pikkarala Frisbeegolfissa pelataan joukkuefrisbeegolfin SM-kisat 15.- 16. heinäkuuta. Niin avoimessa- kuin sekaluokassakin on 18 joukkueen kiintiöt.

Kesän seuraavat SM-kilpailut ovat jo nurkan takana, kun Oulussa on vuorossa joukkuefrisbeegolfin SM-kisat. Rekisteröityneet pelaajat ovat nähtävissä täällä.

Vuoden 2022 SM-kisoissa avoimen luokan mestaruuden vei nimiinsä Tampereen frisbeeseura, hopealla oli Talin Tallaajat ja pronssia sai Nummelan frisbeeseura. Sekajoukkueiden puolella mestaruutta juhli Frisbeegolfclub Hyrylä, hopeaa nappasi Ähtärin Urheilijat ja pronssia Joen Liitokiekko.

Avoimessa luokassa kaikki mitalijoukkueet vaihtuvat väkisinkin, sillä vuoden 2022 mitalikolmikosta yksikään seura ei ole mukana Oulussa. Ähtärin Urheilijoilla on sekajoukkueissa peräti neljä peräkkäistä SM-hopeaa, mutta tänä vuonna seuralla ei ole joukkuetta mukana muuta kuin avoimessa luokassa. Myöskään viime vuoden pronssiseura Joen Liitokiekko ei tällä kertaa lähettänyt sekajoukkuetta, mutta Frisbeegolfclub Hyrylä on puolustamassa mestaruuttaan.

Tämän vuoden kisojen avoimessa luokassa ratingin perusteella kovimpia pelaajia löytyy muun muassa Vuorelan Veikoista (Mikael Räsänen 1013 ja Roni Rönkkönen 992) sekä Ähtärin Urheilijoista (Tuomas Autio 996 ja Heikki Saunanen 991). Kovin neljän pelaajan yhteisrating onkin Vuorelan Veikoilla (3950), jossa ovat Rönkkösen ja Räsäsen lisäksi mukana myös Paavo Ahvenvaara ja Saku Kiljunen.

Sekajoukkueissa kovin rating on BSC Disc Golf Teamia edustavalla Toni Prykärillä (987). Puskasoturien Mika Koskikallio (986) ja Frisbeegolfclub Hyrylän Joni Luumi (983) ovat ihan kannassa kiinni. Neljän pelaajan yhteisratingissa BSC Disc Golf Team (3852) on omilla lukemillaan. 

Kilpailussa pelataan neljä kierrosta yhteislähdöin ja pelimuodot ovat parigolf Max2 best shot, parigolf Modified Alternate Shot, joukkueparigolf Best Alternate Shot sekä joukkueparigolf Tough Shot. Kilpailu käydään ns. haulikkolähdöillä kahdella radalla yhtä aikaa. Lohkot pelaavat yhtä aikaa eri radoilla, sitten kierrosten välissä on tauko, ja tämän jälkeen vaihdetaan ratoja.

Alustavan aikataulun mukaan kummallakin radalla on molempina kilpailupäivinä kierroslähdöt klo 9 ja 14.30.

Teksti: Markus Viljanen

Ilmoittautuneet, lisätiedot ja tulospalvelu