Frisbeegolfin Suomen mestaruudet ratkotaan SM-viikolla Lahdessa

Frisbeegolfin avoimen luokan (MPO) ja naisten avoimen luokan (FPO) Suomen mestaruuksista kilpaillaan Lahdessa 3.-6.8.2023. Tapahtuma on osa monilajitapahtuma SM-viikkoa. Kilpailut järjestetään Mukkula DiscGolfParkiin muunnetulla, Pasi Koivun suunnittelemalla 18-väyläisellä radalla.

SM-kilpailuissa pelataan torstaista sunnuntaihin yksi kierros päivässä väliaikalähdöillä.

Anttilalla useita haastajia avoimessa luokassa

Vuonna 2022 SM-kilpailut järjestettiin Turussa Lausteen frisbeegolfradalla. Avoimessa luokassa Lausteella nähtiin viimeisen kierroksen viimeisille väylille huipentunut mittelö SM-kullasta Niklas Anttilan (Vuorelan Veikot) ja Teemu Lampaisen (Nousten Frisbeegolf) välillä. Lopulta pidemmän korren veti Anttila, jolla on ansioluettelossaan Suomen mestaruus myös vuodelta 2020 Sipoosta. Lampaisen jälkeen pronssille heitti Daniel Davidsson (Tampereen frisbeeseura). Koko viime vuoden kärkikolmikko on mukana myös Lahdessa.

Niklas Anttila. Kuva: SFL / Petri Anttiroiko

Myös Lahdessa mestaruustaistelusta voidaan hyvällä syyllä odottaa tasaista ja jännittävää. Kilpailun ennakkosuosikkeihin voidaan lukea viime vuoden kärkikolmikon lisäksi ainakin vuoden 2021 Suomen mestari sekä tämän kesän European Open -Major-turnauksessa parhaana eurooppalaisena 11. sijalle heittänyt Väinö Mäkelä (Dark Flight Disc Golf) ja tämänhetkisissä Suomen rating-tilastoissa toisena oleva Lauri Lehtinen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat). Kauden 2023 Euroopan kiertueilla Ville Ahokas (Lords of Disc Golf), Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot) ja Mikael Häme (Lahden Frisbee Club) ovat yltäneet vähintään kaksi kertaa podiumille.

Salonen puolustaa naisten avoimen mestaruuttaan

Turussa naisten avoimen luokan mestaruuteen heitti Eveliina Salonen (Tampereen frisbeeseura) ennen toiseksi sijoittunutta Henna Blomroosia (Rauman Frisbee) ja kolmanneksi heittänyttä Heidi Lainetta (Hämeenlinnan Discaajat). Saloselle mestaruus oli uran neljäs naisten avoimessa luokassa. Edelliset mestaruudet olivat vuosilta 2015-2017. Vuosina 2014 ja 2018-2021 voitot on vienyt Blomroos, Salosen oltua näillä kerroilla hopealla. Laine puolestaan on ollut pronssilla vuosina 2020-2023.

Tänä vuonna kirkkaimmiksi mestariehdokkaiksi voidaan nimetä juuri Salonen, Blomroos ja Laine. Kolmikosta Laine nappasi vakuuttavasti European Openin hopeaa sekä on ottanut lajin Euroopan kiertueilta useita podiumsijoituksia kesän aikana. Salonen ja Blomroos ovat kilpailleet säästeliäämmin, sillä kevättalven Yhdysvaltojen kiertueen jälkeen kaksikko on osallistunut kesän aikana vain kahteen kilpailuun. Myös muun muassa Silva Saarinen (Riihimäen Frisbeegolf) on kerännyt kauden aikana useita voittoja Euroopan kilpakentiltä.

Lisätietoja

Naisten avoimen luokan lähdöt ovat torstaista lauantaihin klo 8.30-9.30 välillä ja finaalipäivänä klo 9.30-10.30 välillä. Avoimen luokan lähdöt ovat torstaista lauantaihin klo 10.00-15.30 välillä ja finaalipäivänä klo 11.00-16.30 välillä. Perjantaista sunnuntaihin luokkien lähdöt ovat luokittain käännetyssä tulosjärjestyksessä.

Kilpailukierroksista on saatavilla suorat lähetykset jokaiselta kilpailupäivältä. Kierrokset 1-3 ovat kokonaisuudessaan nähtävissä Disc Golf Stream -alustalla. Molempien luokkien finaalikierroksen lähetykset näytetään ilmaiseksi Yle Areenassa sekä koosteina Ylen SM-viikkojen tv-lähetyksissä. Ylen lähetyksen tuottaa Disc Golf Stream yhdessä Ylen tuotannon kanssa. Lisäksi kierroksista julkaistaan jälkituotannot Youtubeen.

Kilpailun livetuloksia voi seurata Disc Golf Metrixissä ja Udisc Livessä.

Frisbeegolfin SM-kilpailuiden viralliset sosiaalisen median kanavat ovat Facebook ja Instagram.

Tapahtuma on osa monilajitapahtuma SM-viikkoa. Voit tutustua SM-viikon koko ohjelmaan ja lajikattaukseen täällä. SM-viikkoa voi myös seurata sosiaalisessa mediassa: Facebookissa, Youtubessa sekä Instagramissa ja Twitterissä.