Espoossa kruunattiin amatööriluokkien Suomen mestarit

Amatööriluokkien SM-kilpailut järjestettiin 1.-3.9.2023 Espoossa Äijänpellon frisbeegolfradalla. Kolmipäiväisessä kilpailussa pelattiin yksi kierros päivässä väliaikalähdöin. Mestaruudet ratkottiin kuudessa eri luokassa: korkeimmissa amatööriluokissa MA1 ja FA1 sekä ikäperusteisissa luokissa MA40, FA40, MA50 ja FA50.

Kesän 2023 aikana järjestettiin yhteensä seitsemän SM-karsintakilpailua, joiden kautta paikat Espoon SM-kisaan jaettiin.

Hölsölle FA1-luokan mestaruus

FA1-luokan Suomen mestariksi kruunattiin Essi Hölsö (Paimion Frisbeegolfseura). Heti avauskierroksella kilpailun kärkeen noussut Hölsö voitti mestaruuden kokonaistuloksella 15 yli parin. Hölsö on vuoden 2021 junioreiden FJ18-luokan Suomen mestari.

SM-hopealle tuloksella +30 sijoittui Iida Lehtomäki (Frisbeegolf Petäjävesi). Upean kauden pelannut Lehtomäki on tällä kaudella voittanut jo Suomen mestaruuden FJ15-luokassa sekä Euroopan mestaruuden FJ18-luokassa. Pronssille heitti Netta Leppäaho (Vuorelan Veikot) tuloksella +32.

T5. Tiina Korve (FrisbeeGolfClub Hyrylä), +38

FA1-luokan kärkikolmikko, vas. lukien: Iida Lehtomäki, Essi Hölsö, Netta Leppäaho. Kuva: SFL

Marin MA1-luokan ykkönen

Vuorelan Veikkojen Miika Marin heitti Suomen mestaruuteen MA1-luokassa. Hölsön tapaan myös Marin nappasi kilpailuluokkansa johtopaikan haltuunsa heti ensimmäisellä kierroksella. Marinin voittotulos oli 21 alle parin. Toiseksi sijoittui järjestäjäseura Puskasotureiden Ilari Laesvuori tuloksella -10. Niila Koskenoja (Oripään Urheilijat) heitti päätöspäivänä kisaviikonvaihteen parhaan kierrostuloksensa, ja nousi pronssille tuloksella -8.

MA1, tuloksia:

1. Miika Marin (Vuorelan Veikot), -21
2. Ilari Laesvuori (Puskasoturit), -10
3. Niila Koskenoja (Oripään Urheilijat), -8
4. Nooa Hämäläinen (Lords of Disc Golf), -7
5. Kasper Korhonen (Vuorelan Veikot), -5

MA1-luokan kärkikolmikko, vas. lukien Ilari Laesvuori, Miika Marin, Niila Koskenoja. Kuva: SFL

Könssi kirkasi viime vuoden hopeansa

FA40-luokassa Heidi Könssi (Saarijärven Frisbaajat) kirkasti viime vuoden hopeansa, ja juhli Suomen mestaruutta tuloksella +49. Finaalikierroksella Könssi paransi kierrostulostaan aiempiin päiviin nähden kahdella heitolla, ja voitti kilpailun lopulta kolmen heiton marginaalilla. Toiseksi sijoittui Maiju Ahonen (Disc Golf Hyvinkää) tuloksella +52 ja kolmanneksi Mari Kaipio (Puska Puttaajat) tuloksella +54.

FA40, tuloksia:

1. Heidi Könssi (Saarijärven Frisbaajat), +49
2. Maiju Ahonen (Disc Golf Hyvinkää), +52
3. Mari Kaipio (Puska Puttaajat), +54
4. Riina Rintamäki (Puskasoturit), +64
5. Riikka Salmén (Team Hippo), +66

FA40-luokan kärkikolmikko, vas. lukien: Maiju Ahonen, Heidi Könssi, Mari Kaipio. Kuva: SFL

Luostarinen MA40-luokan mestari

MA40-luokassa voiton vei Joroisten Urheilijoiden Mikko Luostarinen tuloksella -4. Toiseksi sijoittui järjestäjäseura Puskasotureita edustava Pyry Penttinen (E). Aleksi Nieminen (Disc Golf Hyvinkää) heitti finaalikierroksella tuloksen 4 alle parin, ja nousi kolmanneksi kokonaistuloksella +2.

T5. Ville Lehtinen (Orimattila Disc Club), +4

MA40-luokan kärkikolmikko, vas. lukien: Pyry Penttinen, Mikko Luostarinen, Aleksi Nieminen. Kuva: SFL

Koppiselle FA50-luokan SM-kultaa

FA50-luokan Suomen mestaruuteen heitti ensimmäistä lisenssikauttaan pelaava Marina Koppinen (Disc Golf Hyvinkää) tuloksella +55. Koppinen siirtyi kilpailun kärkeen jo perjantain avauskierroksella, eikä luovuttanut tämän jälkeen asemaansa. Sinikka Bäck (Lohjan Liitokiekkoilijat) pelasi hienon päätöskierroksen (+14) ja nousi finaalikierroksella kolmannelta sijalta SM-hopealle (+61). Pronssimitalista käytiin tiukka kamppailu. Jaetulle pronssille sijoittuivat lopulta Nina Kuoksa (Oulun frisbeeseura) ja Paula Hiironen (Saarijärven Frisbaajat) tuloksella +71.

FA50, tuloksia:

1. Marina Koppinen (Disc Golf Hyvinkää), +55
2. Sinikka Bäck (Lohjan Liitokiekkoilijat), +61
T3. Nina Kuoksa (Oulun frisbeeseura), +71
T3. Paula Hiironen (Saarijärven Frisbaajat), +71
5. Kaisa Jakoaho (Disc Golf Hyvinkää), +72

FA50-luokan kärkikolmikko, vas. lukien Sinikka Bäck, Marina Koppinen, Nina Kuoksa, Paula Hiironen.

Malin MA50-luokan ykkönen

MA50-luokassa Suomen mestaruuden nappasi Mika Malin (Disc Golf Vikings) tuloksella +1. Malin heitti kärkeen heti avauskierroksella, ja pelasi tasaisen vahvasti läpi kisaviikonlopun. Toiseksi sijoittui Juha Lento (V- ja U-seura Korven Korvenpojat) tuloksella +8 ja kolmanneksi Petri Leinonen (Ingå Idrottsförening Discgolf) tuloksella +10.