Amatöörien Suomen mestaruuksista kisataan Espoossa

Järjestyksessään kuluvan vuoden kuudennet SM-kisat ovat vuorossa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun Espoossa Äijänpellon radalla kilpaillaan amatöörien SM-kisoissa 1.- 3. syyskuuta. Kilpailun järjestäjänä toimii Puskasoturit ry.

Amatöörien SM-kisoissa on yhteensä kuusi kilpailuluokkaa: MA1, FA1, MA40, FA40, MA50 ja FA50. Keskiviikko ja torstai on varattu harjoituskierroksille. Kilpailukierroksia on kolme (pe, la ja su).

FA1-luokassa kovin rating (904) on Vuorelan Veikkoja edustavalla Netta Leppäaholla. Mukana on myös tuore junioreiden Euroopan mestari Iida Lehtomäki (898). Kolmantena rating-järjestyksessä on Rauman Frisbeetä edustava Tiia-Maria Toivonen (890).

MA1-luokassa on äärimmäisen tasaista, kun katsoo kovimpia ratingeja. Kärkinimi on Karkkilan Frisbeegolfkerhoa edustava Veikka Nummela (972). 971-ratingissa onkin sitten peräti kolme nimeä – Aatu Kinnunen (Vuorelan Veikot), Petteri Kujanpää (Paimion Frisbeegolfseura) ja Henrik Latvala (Nousten Frisbeegolf). Kinnuselta löytyy tältä kaudelta jo SM-mitali, sillä hän voitti FA1-luokassa kilpailevan Leppäahon kanssa kesäkuussa sekaparifrisbeegolfin SM-pronssia.

Uusi mestari ja mitalistit saadaan varmasti, sillä kukaan viime vuosien mitalisteista ei ole Espoossa tänä vuonna mukana.

FA40-luokassa mestaruudesta kamppailee yhdeksän pelaajaa. Mukana ovat muun muassa viime vuoden mestaruuttaan puolustava Mari Kaipio (Puska Puttaajat) ja viime vuoden hopeamitalisti Heidi Könssi (Saarijärven frisbaajat). Espoossa kisaa myös vuoden 2021 hopeamitalisti, Team Hippon Riikka Salmén

MA40-luokassa rating-kärjessä ovat Disc Golf Hyvinkään Aleksi Nieminen (962) ja Orimattila Disc Clubia edustava Ville Lehtinen(962). Viime vuoden mestari Kalle Tapola (Pirkkalan Frisbeegolfseura Aviaattorit) saapuu Espooseen puolustamaan Suomen mestaruuttaan ja myös vuoden takainen hopeamitalisti Janne Sinisalmi (Disc Golf Club Provinssi) on mukana. Vuoden 2021 pronssimitalisti Teemu Pietarinen (Joen Liitokiekko) on niin ikään ilmoittautunut.

FA50-luokan kilpailijoiden joukosta löytyvät esimerkiksi vuoden takainen hopeamitalisti Sinikka Bäck (Lohjan Liitokiekkoilijat ja samojen kisojen pronssimitalisti Nina Kuoksa (Oulun Frisbeeseura). Rating-arvon perusteella luokan kovin lukema on Disc Golf Hyvinkään Marina Koppisella.

MA50-luokassa on iso joukko ennakkoon tasaisia heittäjiä ja mitaleista käydään varmasti tiukka kilpailu. Luokan rating-kärki ja viime vuoden Suomen mestari on Juha Lento (Voimistelu ja Urheiluseura Korven Korvenpojat). Haastajia ovat muun muassa viime vuonna hopeaa napannut Marko Könssi (Saarijärven frisbaajat) sekä vuoden 2021 mestari Jani Heiskanen (Karttulan Tennisseura).

Ilmoittautuneet, tulospalvelu ja lisätietoja

Alustava aikataulu:

Perjantai 1.9. 

Ensimmäinen kierros väliaikalähdöin alkaen klo 9.00 
Luokat järjestyksessä MA1, FA1, MA40, FA40, MA50, FA50

Lauantai 2.9. 

Toinen kierros väliaikalähdöin tulosjärjestyksessä alkaen klo 9.00
Luokat järjestyksessä MA40, FA40, MA50, FA50, MA1, FA1

Sunnuntai 3.9.

Kolmas kierros väliaikalähdöin tulosjärjestyksessä alkaen klo 9.00
Luokat järjestyksessä MA1 ryhmät 5-10, MA50, FA50, MA40, FA40, FA1, MA1 ryhmät 1-4