Kilpailijoille

Pelimuodot

Modified Alternate Shot

Parin pelaajat heittävät vuorotellen. Pari saa itse päättää kumpi avaa parittomat väylät ja kumpi parilliset. Väylä on pelattu loppuun, kun jompi kumpi parin jäsenistä saa kiekon hyväksytysti koriin.

Tough Shot

Kumpikin parin jäsenistä heittää avauksen. Vastaparin pelaajat päättävät kummasta paikasta
jatketaan (huonommasta). Kumpikin parin jäsenistä heittää jatkoheiton samasta vastaparin valitsemasta paikasta ja taas vastaparin pelaajat päättävät kummasta jatketaan. Väylä on pelattu loppuun, kun jompikumpi parin jäsenistä saa kiekon hyväksytysti koriin.

Best Shot Max 2

Kumpikin parin jäsenistä heittää avauksen. Pari saa itse päättää kummasta paikasta jatketaan (paremmasta). Saman pelaajan avausheittoa voi käyttää korkeintaan kahdella peräkkäisellä väylällä. Kumpikin parin jäsenistä heittää jatkoheiton samasta valitsemastaan paikasta. Väylä on pelattu loppuun, kun jompikumpi parin jäsenistä saa kiekon hyväksytysti koriin.

Kilpailuluokat

Oheinen lohkojako on alustava. Virallinen lohkojako julkaistaan/vahvistetaan elokuussa lopullisen pelaajamäärän perusteella.

MPO

Pelaajakiintiö: 28 paria
Lohko A

FPO

Pelaajakiintiö: 12 paria
Lohko B

MP40

Pelaajakiintiö: 18 paria
Lohko B

FP40

Pelaajakiintiö: 6 paria
Lohko B

MJ18

Pelaajakiintiö: 8 paria
Lohko A

Säännöt

Palkinnot
Kunkin kilpailuluokan voittanut pari on parifrisbeegolfin Suomen mestari 2023 ja jokaisen luokan top-3 palkitaan pokaalein (kullekin pelaajalle henkilökohtainen pokaali).
Kilpailun PRO-luokissa maksetaan palkintoina 75 % osallistumismaksuista PDGA:n Tournament Managerin top-25 % -taulukon mukaisesti.

Junioriluokassa palkinnot ovat myös em. kaavan mukaisesti, mutta am-statuksen omaavat pelaajat voivat niin halutessaan ottaa palkinnon vastaan Discraftstoren lahjakorttina.

Kilpailun alustava payout (per pari- & per pelaaja -luvut ilmoitetaan) julkaistaan lopullisen pelaajamäärän varmistuttua ja lopullinen payout kilpailun päätyttyä sunnuntaina.
Huom! PDGA XA-tier -kilpailussa rahapalkintoa ei ole PRO-luokissa mahdollista vaihtaa lahjakortiksi (pl. MJ18-luokkaan am-statuksella osallistuneet pelaajat). Amatööripelaajan kieltäytyessä rahapalkinnosta statuksen säilyttämiseksi, tulee ilmoitus tehdä kilpailutoimistoon heti tulosten selvittyä. Kieltäytyneen pelaajan sijoituksen mukainen palkintoraha ja sitä seuraavat summat siirtyvät yhden sijan alaspäin.

Tarvittaessa jokaisessa luokassa Suomen mestaruus ratkaistaan Sudden Death -pelissä (SD), jota pelataan niin kauan kunnes ratkaisu on saatu. SD:n pelimuoto on sama kuin finaalikierroksella (Best Shot Max2) ja se pelataan kilpailuoppaan sääntöjen mukaisesti. SD-väylät ilmoitetaan pelaajaoppaassa.
Hopea- ja pronssisijojen tasatuloksien tapauksessa SD:tä ei pelata, vaan sijoitus sekä palkintosummat jaetaan tasasijalle sijoittuneiden parien kesken (tarvittaessa SFL myös tilaa lisää pokaaleita ja postittaa ne palkituille pareille kilpailun jälkeen).

Vaatimukset kilpailijoille
Voimassa oleva SFL:n kilpailulisenssi ja seurajäsenyys.
Suomen kansalainen tai vakituisesti Suomessa asuva.
Voimassa oleva PDGA:n sääntökoe (PDGA Certified Rules Official Exam) kilpailun alusta loppuun (pelaajat vastaavat itse kokeistaan).  
Kilpailuparin muodostavat kaksi luokkarajoitusten mukaista pelaajaa.

Säännöt
Kilpailussa noudatetaan PDGA:n sääntöjä ja kilpailuopasta sekä SFL:n kilpailusääntöjä.
Pukeutumiskoodi on voimassa PDGA:n sääntökirjan kohdan 3.04 D mukaisesti.
Järjestäjä voi poistaa maksamattomia pareja ilman erillistä ilmoitusta eräpäivän umpeutumisen jälkeen. Maksamattomana poistettu pari menettää paikkansa kilpailussa.

Kilpailussa pelattavat parifrisbeegolfin pelimuodot ovat:Modified Alternate Throw lauantaina Lykynlammen kierroksilla.
Tough Shot lauantaina Kontiorannan kierroksilla.
Best Shot Max2 sunnuntaina Lykynlammen finaalikierroksella.

Tuloskirjaus
Moninkertainen kirjanpito, tarkemmat ohjeet ilmoitetaan lähempänä kilpailua.

Tupakointisääntö
Pro-tourilla, amatööritoureilla, SM-kilpailuissa sekä kaikissa SFL:n alaisissa A- ja B-tier -kilpailuissa kaikkien tupakkatuotteiden (tupakka, sikari, piippu, nuuska, purutupakka) ja sähkösavukkeiden sekä vesipiipun käyttö on kierroksen aikana kielletty. Kielto on voimassa 2 min ilmoituksesta aina tuloskortin palautukseen saakka.

Kieltoa rikkovaa rangaistaan säännön 812 C mukaan.

Koronaohjeistukset
Kilpailu lasketaan huippu-urheiluksi ja siihen osallistuminen on mahdollista myös kiihtymis-ja leviämisvaiheen sairaanhoitopiirien alueelta.
Jokaisen kilpailuun osallistuvan on sitouduttava PDGA:n vastuuvapauslausekkeeseen ja noudatettava annettuja ohjeita ja määräyksiä.
Yleisö on tervetullutta seuraamaan kilpailua turvavälit ja hyvä hygienia huomioiden. Noudattakaa yleisönohjaajien ohjeita.

Caddien käyttö on sallittua. Caddietä koskevat samat ohjeet kuin pelaajiakin.

KORONAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET
Pelaajakokoukset järjestetään sähköisesti.
Noudatetaan hyvää käsi-, yskimis- ja niistämishygieniaa.
Vältetään turhia lähikontakteja, kuten kättelyitä ja ylävitosia.
Kosketaan vain omiin pelivälineisiin.
Pidetään 2 metrin turvaväli kierroksen aikana, kilpailukeskuksen alueella ja rata-alueella.
Vältetään turhaa oleskelua kilpailukeskuksessa.

Osallistuminen kilpailuun on kiellettyä mikäli:
Sairastat koronaviruksen aiheuttamaa tautia.
Sinulla on koronavirukseen aiheuttamaan tautiin viittaavia oireita.
Sinut on määrätty karanteeniin tai eristykseen altistumisen tai sairastumisepäilyn vuoksi.
Olet saapunut Suomeen ulkomailta 14 päivän sisällä ja olet omaehtoisessa karanteenissa (voit lyhentää karanteenia THL:n ohjeiden mukaisesti).

Rekisteröityminen

Kaikki kilpailuun rekisteröityvät parit menevät jonoon ilmoittautumisvaiheen aikana. Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu Metrixissä to 13.7.2023 klo 20:00 alkaen ja ke 26.7.2023 klo 23:59 päättyen.

Jokaisen pelaajan on rekisteröidyttävä kilpailuun henkilökohtaisesti tällä Metrixin ilmoittautumissivulla – rekisteröityessä ilmoitetaan parin nimi (muodossa Etunimi Sukunimi) ja parin PDGA-numero (ilman #-merkkiä).
Edellinen käytäntö vaaditaan sen vuoksi, että Metrix ei tue parikilpailuformaattia ilmoittautumisissa kokonaisuudessaan tarkistettavien pelaajatietojen osalta (SFL-kilpailulisenssin voimassaolo, seurajäsenyys, PDGA-numero, PDGA-rating, kansalaisuus, syntymävuosi). 

Kilpailupaikat jaetaan parin pelaajien yhteenlasketun PDGA-ratingin mukaisessa järjestyksessä luokkakohtaisesti korkeimmasta alkaen. Vertailussa käytetään PDGA:n heinäkuun ratingpäivitystä, joka tapahtuu tiistaina 11.7.2023.

Kilpailupaikat vahvistetaan viimeistään perjantaina 28.7.2023 suoraan kilpailijoille Metrix-viestillä. Myös jonotuslistat luokittain muodostetaan samassa yhteydessä.

Kilpailussa on käytössä seuraavat luokkakohtaiset kiintiöt: MPO (28 paria), FPO (12 paria), MP40 (18 paria), FP40 (6 paria), MJ18 (8 paria). Jos luokkakiintiöt eivät tule täyteen, voidaan vapaita paikkoja siirtää toiseen luokkaan.

Jos ilmoittautuneilla pareilla on sama yhteisrating, aikaisemmin ilmoittautunut pari on etusijalla (tarkastelussa käytetään parin pelaajista jälkimmäisenä ilmoittautuneen Metrix-aikaleimaa).

Ilmoittautumisen jälkeen parin pelaajista toisen voi tarvittaessa vaihtaa, mutta vain jos yhteisrating edelleen riittää kilpailuun mahtumiseen (pelaajan vaihtuminen on myös aina ilmoitettava kilpailunjohtajalle sähköpostitse).

Ilmoittautumisten ja osallistumismaksujen aikataulu
1. Ilmoittautuminen Metrixissä (2 viikkoa): to 13.7.2023 klo 20:00 – ke 26.7.2023 klo 23:59
Jokaisen pelaajan tulee ilmoittautua kilpailuun henkilökohtaisesti tällä Metrixin ilmoittautumissivulla: https://discgolfmetrix.com/2502427
Kirjoita rekisteröitymislomakkeelle parisi nimi muodossa Etunimi Sukunimi ja PDGA-numero (ilman #-merkkiä).
Järjestäjä päivittää ilmoittautumisen väliaikatilanteen Metrix-uutisiin tiedoksi ilmoittautumisvaiheen puolivälissä.

2. Parit lisätään kilpailuun ja jonotuslistat luokittain muodostetaan to 27.7.2023.
Ilmoittautumisen päätyttyä järjestäjä lisää parit virallisesti Metrix-kilpailuun parin pelaajien yhteenlasketun PDGA-ratingin (11.7.2023 -päivitys) mukaisessa järjestyksessä.
Kiintiöiden hienosäätö on SFL:n päätöksellä mahdollista (jos osassa luokissa on vapaita paikkoja ja osassa jonoa).
Viralliset jonotuslistat muodostetaan luokittain.

3. Osallistumismaksut (2 viikkoa) pe 28.7.2023 – to 10.8.2023.
Kaikille kilpailuun päässeille pelaajille lähetetään Metrix-viesti viimeistään perjantaina 28.7.2023 ja maksuvaihe käynnistyy.

4. Maksujen tarkistus / Jonosta nousut: pe 11.8.2023.
Osallistumismaksun tulee näkyä JLK:n tilillä viimeistään perjantaina 11.8.2023 – huomioithan mahdolliset pankkiviiveet, kiitos! Tarkastuksen jälkeen maksamattomat parit poistetaan kilpailusta ilman eri ilmoitusta ja pareja nousee jonosta kilpailuun mukaan luokkakohtaisen jonotusjärjestyksen mukaisesti.
Jonosta nousseille pareille lähetetään Metrix-viesti tiedoksi.

Osallistumismaksuohjeet
Huom! Osallistumismaksu maksetaan vasta siinä vaiheessa kun paikka kilpailussa on varmistunut. Kaikille kilpailuun päässeille pelaajille lähetetään Metrix-viesti ilmoittautumisen päätyttyä tiedoksi ja näin toimitaan myös mikäli jonosta nousee myöhemmässä vaiheessa lisää pareja kilpailuun.
Osallistumismaksu on kaikissa luokissa 60 Eur/pari.
Maksu tulee suorittaa Joen Liitokiekko ry:n tilille FI81 5770 0520 1473 04 käyttäen viitenumeroa XXXX (viestikenttä jätetään tyhjäksi).
Toinen parin pelaajista maksaa osallistumismaksun kokonaisuudessaan tai jos maksajana on joku muu kuin kumpikaan parin pelaajista (esim. seura), laitathan tämän erikseen tiedoksi sähköpostilla JLK:n rahastonhoitajalle osoitteeseen: joen.rahastonhoitaja@gmail.com
Maksun tulee näkyä Joen Liitokiekon tilillä aina ilmoitettuna tarkastuspäivänä (kts. ylempää kohta ”4.2 Ilmoittautumisten ja osallistumismaksujen aikataulu”), jonka jälkeen maksamattomat parit poistetaan kilpailusta ja pareja nousee jonosta kilpailuun mukaan. Huomioithan myös maksujen mahdolliset pankkiviiveet – kiitos!

Palvelut

ABC Marjala sekä ABC Kontiolahti toimivat kilpailun virallisina lounaspaikkona: perjantaista sunnuntaihin -15% päivän lounaasta näyttämällä pelipassin ja/tai kertomalla olevansa pelaaja/huoltaja/toimihenkilö kilpailussa (pelipassista käy esim. Metrix-profiili).

Joensuun majoitus- ja ravintolapalvelut löydät täältä: Visitjoensuu.fi