Kilpailijoille

Pelimuodot

Modified Alternate Shot

Parin pelaajat heittävät vuorotellen. Pari saa itse päättää kumpi avaa parittomat väylät ja kumpi parilliset. Väylä on pelattu loppuun, kun jompi kumpi parin jäsenistä saa kiekon hyväksytysti koriin.

Tough Shot

Kumpikin parin jäsenistä heittää avauksen. Vastaparin pelaajat päättävät kummasta paikasta
jatketaan (huonommasta). Kumpikin parin jäsenistä heittää jatkoheiton samasta vastaparin valitsemasta paikasta ja taas vastaparin pelaajat päättävät kummasta jatketaan. Väylä on pelattu loppuun, kun jompikumpi parin jäsenistä saa kiekon hyväksytysti koriin.

Best Shot Max 2

Kumpikin parin jäsenistä heittää avauksen. Pari saa itse päättää kummasta paikasta jatketaan (paremmasta). Saman pelaajan avausheittoa voi käyttää korkeintaan kahdella peräkkäisellä väylällä. Kumpikin parin jäsenistä heittää jatkoheiton samasta valitsemastaan paikasta. Väylä on pelattu loppuun, kun jompikumpi parin jäsenistä saa kiekon hyväksytysti koriin.

Kilpailuluokat

MPO

Lohko A

FPO

Lohko B

MP40

Lohko B

FP40

Lohko B

MJ18

Lohko A

Säännöt

Palkinnot
Kunkin kilpailuluokan voittanut pari on parifrisbeegolfin Suomen mestari 2024 ja jokaisen luokan top-3 palkitaan pokaalein (kullekin pelaajalle henkilökohtainen pokaali).
Kilpailun PRO-luokissa maksetaan palkintoina 75 % osallistumismaksuista PDGA:n Tournament Managerin top-25 % -taulukon mukaisesti.

Junioriluokassa palkinnot ovat myös em. kaavan mukaisesti, mutta am-statuksen omaavat pelaajat voivat niin halutessaan ottaa palkinnon vastaan Discraftstoren lahjakorttina.

Kilpailun alustava payout (per pari- & per pelaaja -luvut ilmoitetaan) julkaistaan lopullisen pelaajamäärän varmistuttua ja lopullinen payout kilpailun päätyttyä sunnuntaina.
Huom! PDGA XA-tier -kilpailussa rahapalkintoa ei ole PRO-luokissa mahdollista vaihtaa lahjakortiksi (pl. MJ18-luokkaan am-statuksella osallistuneet pelaajat). Amatööripelaajan kieltäytyessä rahapalkinnosta statuksen säilyttämiseksi, tulee ilmoitus tehdä kilpailutoimistoon heti tulosten selvittyä. Kieltäytyneen pelaajan sijoituksen mukainen palkintoraha ja sitä seuraavat summat siirtyvät yhden sijan alaspäin.

Tarvittaessa jokaisessa luokassa Suomen mestaruus ratkaistaan Sudden Death -pelissä (SD), jota pelataan niin kauan kunnes ratkaisu on saatu. SD:n pelimuoto on sama kuin finaalikierroksella (Best Shot Max2) ja se pelataan kilpailuoppaan sääntöjen mukaisesti. SD-väylät ilmoitetaan pelaajaoppaassa.
Hopea- ja pronssisijojen tasatuloksien tapauksessa SD:tä ei pelata, vaan sijoitus sekä palkintosummat jaetaan tasasijalle sijoittuneiden parien kesken (tarvittaessa SFL myös tilaa lisää pokaaleita ja postittaa ne palkituille pareille kilpailun jälkeen).

Vaatimukset kilpailijoille
Voimassa oleva SFL:n kilpailulisenssi ja seurajäsenyys.
Suomen kansalainen tai vakituisesti Suomessa asuva.
Voimassa oleva PDGA:n sääntökoe (PDGA Certified Rules Official Exam) kilpailun alusta loppuun (pelaajat vastaavat itse kokeistaan).  
Kilpailuparin muodostavat kaksi luokkarajoitusten mukaista pelaajaa.

Säännöt
Kilpailussa noudatetaan PDGA:n sääntöjä ja kilpailuopasta sekä SFL:n kilpailusääntöjä.
Pukeutumiskoodi on voimassa PDGA:n sääntökirjan kohdan 3.04 D mukaisesti.
Järjestäjä voi poistaa maksamattomia pareja ilman erillistä ilmoitusta eräpäivän umpeutumisen jälkeen. Maksamattomana poistettu pari menettää paikkansa kilpailussa.

Tuloskirjaus
Kilpailun virallinen tuloskirjanpito tapahtuu kierrosten aikana paperisille tuloskorteille seuraavasti:
Jokaisella parilla on oma paperinen tuloskortti, johon tulee kirjata kaikkien ryhmän parien tulokset. Listatkaa parit korttiin samassa järjestyksessä kuin mitä Metrixin ryhmäjaossa näkyy.
Jokaisen parin oma tuloskortti on ko. parin virallinen tuloskortti, joka:
1. Tulee parin toimesta tarkastaa kierroksen jälkeen. Verratkaa tuloskortteja myös ryhmän parien kesken mahdollisten kirjausvirheiden löytämiseksi.
2. Muistakaa kirjata tuloskorttiin kierroksen kokonaistulos (heittoina).
3. Tuloskortti tulee myös palauttaa parin toimesta kilpailutoimistolle max 30 minuutin kuluessa siitä, kun ryhmän kierros on päättynyt (ts. viimeinen väylä on pelattu).
4. Järjestäjien toimesta kunkin parin oma paperinen tuloskortti tarkastetaan kilpailutoimistolla ja myöhässä palautetuista ja virheellisistä (yhteistulos on kirjattu väärin, laskettu väärin tai puuttuu kokonaan), lisätään parin kierrostulokseen kaksi rangaistusheittoa.
Lisäksi toivomme jokaiselta ryhmältä sähköisiä tuloskirjauksia Metrixiin kierroksen aikana – tämä nopeuttaa tulosten tarkastamista ja seuraavan kierroksen ryhmien julkaisua sekä palvelee kilpailua seuraavaa yleisöä ja mediaa – kiitos! Ryhmän parien kesken kannattaa jakaa Metrix-kirjaamisvastuut tasan – esim. molemmat pareista kirjaavat puolet kierroksesta. Metrix-allekirjoituksia ei parien tarvitse tehdä, eivätkä ne ole päälläkään, koska ne eivät toimi parikilpailuissa.
Jokaisen pelaajan tulee varustautua kilpailuun omalla kynällä.

Tupakointisääntö
Pro-tourilla, amatööritoureilla, SM-kilpailuissa sekä kaikissa SFL:n alaisissa A- ja B-tier -kilpailuissa kaikkien tupakkatuotteiden (tupakka, sikari, piippu, nuuska, purutupakka) ja sähkösavukkeiden sekä vesipiipun käyttö on kierroksen aikana kielletty. Kielto on voimassa 2 min ilmoituksesta aina tuloskortin palautukseen saakka.

Kieltoa rikkovaa rangaistaan säännön 812 C mukaan.

Caddien käyttö on sallittua. Caddietä koskevat samat ohjeet kuin pelaajiakin.

Rekisteröityminen

Rekisteröinnin lisätiedot päivitetään myöhemmin.

Palvelut

Lisätiedot palveluista päivitetään myöhemmin.