Sekaparifrisbeegolfin Suomen mestaruudet ratkottiin Keuruulla

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna olivat vuorossa kesän toiset frisbeegolfin SM-kisat, kun Keurusselän Frisbeegolfpuistossa Keuruulla kilpailtiin sekaparifrisbeegolfin Suomen mestaruuksista 3.–4. kesäkuuta.

Sekaparifrisbeegolfin SM-kisoissa oli mukana yhteensä 32 paria kolmessa eri kilpailuluokassa: MPO, MP40 ja MP50. Kilpailussa pelattiin yhteensä kolme kilpailukierrosta vaihtelevin pelimuodoin. Lauantain avauskierroksella väylät 1–7 pelattiin tough shot -tyylillä ja väylät 8–18 modified alternate shotilla. Lauantain toisella kierroksella käytössä olivat modified alternate shot väylillä 1–7 ja best shot väylillä 8–18. Sunnuntain päätöspäivä pelattiin väliaikalähdöillä ja käytössä oli max 2 best shot.

Kallio ja Korhonen nappasivat MPO-luokan kultaa

MPO-luokassa päätöspäivään lähdettiin kutkuttavasti tasatilanteesta, kun Siikaisten Sisun Emilia Kallio ja Pekka Korhonen sekä Tampereen Frisbeeseuran pari Noora Siikala – Toni Järvenpää olivat lauantain jälkeen samassa tuloksessa +9. Kolmannella sijalla olivat Vuorelan Veikkojen Netta Leppäaho ja Aatu Kinnunen (+14). Kolmossijasta vain heiton päässä olivat Nummelan frisbeeseuran Annemari Lumppio ja Marko Lumppio (+15).

Kallio ja Korhonen olivat sunnuntaina kovassa vireessä. Kaksikko oli karannut 12 pelatun väylän jälkeen useamman birdien saattelemana jo neljän heiton karkumatkalle, eikä heitä saanut enää kukaan kiinni. Kallio ja Korhonen pelasivat kierroksen tulokseen -5, mikä toi heille lopputulokseksi 184 heittoa (+4) ja Suomen mestaruuden. Sunnuntaina -3 tuloksen pelanneet Siikala ja Järvenpää (+6) saivat hopeaa, jääden voitosta lopulta kahden heiton päähän.

Kolmostilansa säilyttäneet ja siten pronssia voittaneet Leppäaho ja Kinnunen (+10) pelasivat sunnuntain tulokseen -4.

Määttä ja Aulu kirivät MP40-luokan mestaruuteen

MP40-luokan mitalitaisto oli varsin jännittävä ja tasainen. Nina Rajala (Järvenpään Frisbeegolf) ja Riku Tähtinen (Pieksämäen Ohiheittäjät) olivat lauantain jälkeen tuloksessa +9, millä irtosi johtopaikka yhden heiton erolla ennen Hannele Määttää (BSC Disc Golf Team) ja Jarmo Aulua (Tomoottajat Disc Golf) (+10).

Valkeakoski Disc Golfia edustavat viime vuoden mestarit Heidi Helin-Harinen ja Jari Lahtinen (+15) eivät hekään olleet vielä voittotaistelusta ulkona. Neljäntenä ollut pari Saija Anttila – Jani Parkkonen (+17) oli puolestaan ennen päätöspäivää vain kahden heiton päässä pronssisijasta.

Määttä ja Aulu pelasivat sunnuntain tulokseen -2, mikä riitti lopulta nostamaan heidät ykköseksi lopputuloksella 188 heittoa (+8). Mestaruus oli parille MP40-luokan ensimmäinen, mutta he nousivat aikanaan korkeimmalle palkintokorokkeelle avoimessa luokassa vuonna 2019.

Rajala ja Tähtinen pelasivat tasaisesti, mutta birdiet jäivät viimeisellä kierroksella uupumaan ja kierrostulos +1 toi heille hopeiset mitalit lopputuloksen ollessa +10. Mitali oli heille jo peräti kuudes putkeen ja nyt kasassa on yksi kulta, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Helin-Harinen ja Lahtinen pelasivat voittoparin lisäksi myös kaksi alle parin, mikä piti uhkaajat takana ja toi pronssia tuloksella +13.

Sylman ja Nyberg selvään voittoon MP50-luokassa

Sunnuntaihin viiden heiton johdossa lähtenyt Talin Tallaajien kaksikko Kristiina Sylman – Tommi Nyberg vei MP50-luokan tittelin nimiinsä kokonaistuloksella 197 heittoa (+17), seitsemän heiton erolla ennen Piitu Hollemoa (Team Hippo) ja Kari Vesalaa (Talin Tallaajat) (+24). Sylman ja Nyberg kirkastivat täten vuoden takaisen hopeansa kultaiseksi. Hollemo ja Vesala olivat puolestaan hopealla myös vuonna 2021.

Joroisten Urheilijoita edustavat Taina Ylelä ja Maco Moilanen (+28) nappasivat pronssia. Pari on voittanut sekapareissa pronssia myös vuosina 2021 ja 2022 sekä kultaa vuonna 2020.

Kaikki tulokset ja lisätietoja Disc Golf Metrixissä.

Kirjoittaja: Markus Viljanen