Sekaparifrisbeegolfin SM-kisat käyntiin Valkeakoskella

Sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailut käynnistyivät tänään lauantaina Valkeakoskella, Korkeakankaan frisbeegolfradalla. Mestaruuksista mitellään kolmessa eri luokassa: Pro Open (MPO), Pro Master 40+ (MP40) ja Pro Master 50+ (MP50).

Sekaparifrisbeegolfissa parin muodostavat mixed-luokassa ja naisten luokassa kilpailevat pelaajat. Kaikki parit pelaavat viikonlopun aikana yhteensä kolme kierrosta erilaisilla pelimuodoilla.

Lauantaina kussakin luokassa oli tarkoituksena pelata kaksi kierrosta yhteislähdöin. Haastavat sääolosuhteet vaikuttivat kuitenkin päivän kulkuun, ja MP40- ja MP50-luokkien toinen kilpailukierros siirrettiin pelattavaksi sunnuntaiaamuun klo 9.30. Finaalikierros kilpaillaan kaikissa luokissa väliaikalähdöin klo 13.30 alkaen.

Avoimessa luokassa tasaista – Väisänen ja Kivioja johdossa

Lauantain avauskierroksella avoimesta luokasta parhaassa vauhdissa olivat Padasjoen Frisbeegolfia edustavat Kia Snellman ja Tomi Heinonen tuloksella 62 heittoa (+3). Tinja Väisänen (Dark Flight Disc Golf) ja Tuukka Kivioja (Tomoottajat Disc Golf) jäivät yhden heiton päähän. Iitu Jääskeläinen (Tampereen frisbeeseura) ja Leo Piironen (Nummelan frisbeeseura) olivat puolestaan kolmantena kierrostuloksella 65 heittoa (+6).

Päivän toinen kierros toi liikettä tuloslistalle. Kärkipaikan haltuunsa nappasivat Väisänen ja Kivioja. Kaksikko johtaa kilpailua ennen finaalikierrosta yhteistuloksella 130 heittoa (+12). Heidi Laine (Lahden Frisbee Club) ja Sasu Rökman (Hämeenlinnan Discaajat) kohensivat osakkeitaan, ja jakavat kilpailun kakkospaikkaa Jääskeläisen ja Piirosen kanssa (132 heittoa, +14). Vain heiton päässä, jaetulla nelossijalla ovat puolestaan Tampereen frisbeeseuraa edustavat Noora Siikala ja Toni Järvenpää sekä iltapäivän parhaasta kierroksesta vastannut Joen Liitokiekon pari Maria Pääkkönen ja Anssi Korhonen. Tilanne ennen päätöskierrosta on siis erittäin jännittävä ja tasainen.

Rajala ja Tähtinen johtavat MP40-luokassa – Sylman ja Nyberg MP50-luokan kärjessä

MP40-luokan kilpailua johtavat avauspäivän jälkeen Nina Rajala (Järvenpään Frisbeegolf) ja Riku Tähtinen (Pieksämäen Ohiheittäjät). Kaksikko pelasi avauskierroksen lukemiin 69 heittoa (+10). Niukasti vain yhden heiton päässä kakkossijaa jakavat Valkeakoski Disc Golfin pari Heidi Helin-Harinen ja Jari Lahtinen sekä Riikka Salmén (Team Hippo) ja Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat).

MP50-luokassa kärkipaikkaa pitävät hallussaan Talin Tallaajia edustavat Kristiina Sylman ja Tommi Nyberg tuloksella 69 heittoa (+10). Toisena ovat Lohjan Liitokiekkoilijoiden pari Kirsi Kaikkonen ja Janne Louhi tuloksella 71 heittoa (+12). Kolmantena ovat puolestaan Joroisten Urheilijoiden Taina Ylelä ja Maco Moilanen 72 heitolla (+13).