Junioreiden Suomen mestaruuksista kilpailtiin Kempeleessä

Kempeleessä nähtiin paljon hienoja suorituksia, kun nuoret lahjakkuudet kilpailivat SM-mitaleista 2.- 4. elokuuta. Suomen mestaruutta juhlivat lopulta Juuso Timonen, Lotta Kivistö, Viljami Järvinen ja Iida Lehtomäki. Mitalimittelöt käytiin Köykkyri DiscGolfParkissa ja järjestävänä seurana toimi Kempeleen Frisbeeseura ry.

Timonen ja Kivistö korkeimmalle korokkeelle

Juuso Timonen (Linnan Mando DG) oli yksi MPO-luokan (alle 19-vuotiaat) voittajasuosikeista, ja mestaruuteen hän lopulta myös heitti. Timonen pelasi perjantaina tuloksen -7, jolla hän oli avauskierroksen jälkeen vain kaksi heittoa perässä Miio Hämäläistä (Lords of DiscGolf).

Lauantaina Timonen heitti huikean kierrostuloksen -12, mikä nosti hänet luokan kärkipaikalle peräti viiden heiton erolla seuraaviin. Suorituksen arvoa korostaa se, että lauantain toiseksi paras kierrostulos oli -6, johon kykeni viisi pelaajaa.

Timonen lähti sunnuntain päätöspäivään viiden heiton etumatkalta ennen Eelis Korhosta (Kempeleen Frisbeeseura). Hämäläinen puolestaan kärkkyi Korhosesta heiton päässä. Mitaleille oli muutenkin tunkua, sillä useita heittäjiä oli muutamien heittojen päässä palkintopallisijoista.

Timonen kirjasi sunnuntaina tuloskorttiin -6, mikä riitti mestaruuteen yhteistuloksella -25. Hopeaa otti lopulta Hämäläinen tuloksella -22. Pronssin jakoivat Korhonen ja komean nousun tehnyt Vuorelan Veikkojen Miika Martikainen tuloksella -17.

MPO-luokan (alle 19-vuotiaat) mitalistit.

FPO-luokassa (alle 19-vuotiaat tytöt) Lotta Kivistö (Lahden Frisbee Club) oli omaa luokkaansa. Vielä avauspäivän jälkeen Kivistö ja Janni Majuri (Harjavallan DiscGolf) jakoivat kärkipaikan tuloksella +7, mutta toisella kierroksella Kivistö repi ison eron. Kivistön tulos oli lauantaina +5, kun Majuri heitti +14. Kolmannella sijalla ollut Jenna Kinnunen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) oli kahden päivän jälkeen kuusi heittoa Majuria perässä.

Kivistö pääsi lähtemään päätöspäivään turvallisen tuntuisessa yhdeksän heiton johdossa, eikä hän kärkipaikastaan luopunut. Kivistö juhli Suomen mestaruutta yhteistuloksella +26. Mestaruus oli Kivistölle toinen peräkkäinen, sillä hän voitti kultaa myös vuonna 2023. Majurin hopeatulos oli lopulta +38 ja hienosti sunnuntaina kirineen Kinnusen pronssia tuonut yhteistulos +39.

FPO-luokan (alle 19-vuotiaat tytöt) mitalistit.

Lehtomäelle toinen peräkkäinen mestaruus, Järviselle MJ15-luokan kultaa

FJ15-luokassa Iida Lehtomäki (Frisbeegolf Petäjävesi) uusi Suomen mestaruutensa, mutta Lilja Pohjonen (Kouvolan Lentävät Lautaset) pisti huolella hanttiin kahden ensimmäisen kilpailupäivän ajan.

Avauspäivän jälkeen Lehtomäki oli kärjessä tuloksella -3, mutta Pohjonen (-1) oli vain kaksi heittoa perässä. Kolmannella sijalla ollut Sanni Korhonen +11 (Siikaisten Sisu) oli jäänyt Pohjosesta tässä vaiheessa jo 12 heittoa. Ero Lehtomäen ja Pohjosen välillä ei kasvanut merkittävästi lauantainkaan aikana. Lehtomäki heitti lauantain tulokseksi -1 ja par-tuloksen pelannut Pohjonen jäi täten vain heiton verran.

Sunnuntaina Lehtomäki karkasi ratkaisevan tuntuisesti ensimmäisten yhdeksän väylän aikana, kun Pohjosen kierros lähti hieman takkuisesti käyntiin. Lehtomäki päätti kisat tuloksella -2 ja kun Pohjosen kierrostulos oli +5, voitti Lehtomäki mestaruuden lopulta kymmenen heiton erolla. Lehtomäen voittotulos oli -6 ja Pohjosen hopeaa tuonut yhteistulos +4. Korhonen otti pronssia yhteistuloksella +35.

FJ15-luokan mitalistit.

MJ15-luokassa nähtiin varsin tiukka ja tasainen jännitysnäytelmä mitaleista. Kisojen avauspäivän jälkeen kärkipaikan jakoivat tuloksella -11 Joen Liitokiekkoa edustava Aleksi Mali ja Viljami Järvinen (Puskasoturit). Kalle Kela (Rovaniemen Rolffarit) oli heiton verran jäljessä.

Järvinen pystyi lauantaina jopa parantamaan tulostaan, kun tuloskorttiin merkittiin hurja kierros -12. Malilla oli heikompi päivä (-2), mikä tiputti hänet yhdeksänneksi. Kela heitti lauantaina -7, mikä piti hänet toisella sijalla, mutta jo peräti kuusi heittoa Järvisestä jääneenä. -11 kierrokset heittäneet Noel Niskanen (Hämeenlinnan Discaajat) ja Ville von Hertzen (DG Rollers Mänttä-Vilppula) nousivat mitalikantaan – Niskanen tasatulokseen Kelan kanssa ja von Hertzen heiton päähän kaksikosta.

Järvinen lähti sunnuntaihin kuuden heiton kaulan turvin, mutta von Hertzen pisti kovatasoisen näytöksen pystyyn ja jahtasi Järvistä toden teolla. Järvisen sunnuntain tulos -5 riitti kuitenkin lopulta mestaruuteen yhteistuloksella -28. Von Hertzen tykitti kahden eaglen avustuksella -11 mikä toi hänelle hopeaa yhteistuloksella -27. Niskanen päätti kisat bogeyyn, mutta kierrostulos -8 nosti hänet yhteistulokseen -25, millä irtosi pronssia.