Junioreiden Suomen mestaruuksista kilpaillaan Kempeleessä

Vuorossa ovat vuoden 2024 neljännet SM-kisat, kun junioreiden Suomen mestaruuksista kilpaillaan Kempeleessä 2.- 4. elokuuta.

Kilpailupaikkana toimii Köykkyri DiscGolfPark ja järjestävänä seurana Kempeleen Frisbeeseura ry. Junioreiden SM-kisojen kilpailuluokkia ovat FPO (alle 19-vuotiaat tytöt), MPO (alle 19-vuotiaat), FJ15 sekä MJ15.

Tasaista kilpailua mitaleista

MPO:n puolella on mukana kaksi pelaajaa, joiden rating ylittää 1000:n rajan. Heitä ovat Hämeenlinnan Discaajien Justus Sarvi ja Juuso Timonen (Linnan Mando DG). He lukeutuvat SM-kisojen mitalisuosikkien joukkoon.

Sarvi oli vuoden 2023 junioreiden EM-kisoissa neljännellä sijalla. Tänä vuonna hän on ollut muun muassa kahdeksas Oulussa pelatussa Pro Tourin osakilpailussa. Timonen voitti kesäkuussa Pohjois-Karjalan avoimet ja juhli joukkueensa kanssa pronssia joukkuefrisbeegolfin SM-kisoissa heinäkuun puolivälissä. Timoselta löytyy myös MJ15-luokan SM-pronssi vuodelta 2021.

Sanansa sanottavana on myös muun muassa Jan-Mikael Lampelalla (Perhonjokilaakson Frisbeegolf), Miio Hämäläisellä (Lords of Disc Golf) ja Rasmus Lampelalla (Perhonjokilaakson Frisbeegolf).

Jan-Mikael Lampela voitti Perhonjokilaakson Frisbeegolfin kanssa joukkuefrisbeegolfin Suomen mestaruuden. Hämäläinen voitti puolestaan viime vuonna MPO:ssa SM-hopeaa. Rasmus Lampela on vuoden 2022 amatöörien Suomen mestari ja sijoittui neljänneksi viime vuoden junioreiden SM-kisojen MPO-luokassa. Tällä kaudella Rasmus Lampela on ollut Pro Tourin osakilpailuissa Jämijärvellä 11:s ja Oulussa 12:s.

MJ15-luokan selvä rating-ykkönen (990) on Talin Tallaajien Niilo Hyry. Hyry voitti toukokuussa pelatussa Nokia Amateur Openissa MA2-luokan ylivoimaisesti. Hyry voitti toukokuussa lisäksi MJ15-luokan molemmissa junioreiden SM-karsintakilpailuissa, joihin hän osallistui.

Mitaliehdokkaita ovat Hyryn lisäksi muun muassa junioreiden SM-karsintakilpailun Äänekoskella voittanut Noel Niskanen sekä Kalle Kela, joka voitti karsintakisan niin Rovaniemellä kuin Oulussakin.

Kivistö ja Lehtomäki mestarisuosikkeina

FPO-luokassa mestarisuosikki on hallitseva mestari Lotta Kivistö (Lahden Frisbee Club). Häntä haastavat FJ15-luokan Suomen mestari vuodelta 2022, Harjavallan DiscGolfia edustava Janni Majuri sekä viime vuonna Kivistön takana FPO-hopeaa voittanut Jenna Kinnunen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat).

FJ15-luokan selvästi ykkösehdokas Suomen mestariksi on Jyväskylän Liitokiekkoilijoita edustava Iida Lehtomäki. Lehtomäki oli toukokuussa pelatussa Belgian Openissa kolmas, minkä lisäksi hän voitti myöhemmin samassa kuussa Pro Tourin osakilpailun Jämijärvellä. Lehtomäki on lisäksi juniorityttöjen hallitseva Euroopan mestari.

Lehtomäen lisäksi mestaruudesta taistelevat Siikaisten Sisun Sanni Korhonen, Mikkelin frisbeegolfin Hertta Rummukainen ja Kouvolan Lentäviä Lautasia edustava Lilja Pohjonen. Vuoden 2023 junioreiden SM-kisoissa Lehtomäki vei voiton, Korhonen oli toinen ja Rummukainen kolmas.

Teksti: Markus Viljanen