Heinolassa kamppaillaan junioreiden Suomen mestaruuksista

Heinolan Kippasuo Pro DiscGolfParkissa, tuttavallisemmin Kippiksellä, kilpaillaan junioreiden Suomen mestaruuksista 12.-13. elokuuta.

Lahdessa elokuun alussa järjestettävien avoimien luokkien SM-kisojen jälkeen seuraavina SM-kisoina ovat vuorossa junioreiden SM-kisat, jotka pelataan Heinolassa 12.-13. elokuuta. Kilpailun järjestäjänä toimii Lords of DiscGolf ry.

Kilpailussa on mukana neljä eri kilpailuluokkaa: FPO/FJ18 (alle 19-vuotiaat tytöt), MPO/MJ18 (alle 19-vuotiaat), FJ15 sekä MJ15. Viime vuonna SM-mitaleista kisattiin Jyväskylän Hiiskassa ja tuolloin mestaruuden MJ18-luokassa vei Teemu Talikainen, MJ15:ssa Oiva Päivänsalo, FJ18:ssa Nelli Forsberg ja FJ15:ssa Janni Majuri.

Tänä vuonna MJ18-luokassa mestaruudesta ja mitaleista kisaavat tiukimmin ainakin viime vuoden hopeamitalisti Onni RuusunenJustus SarviJuho Pylkkänen ja vuoden takainen pronssimitalisti Topias Piirainen.

Ruusunen (1010) on kilpailun ainoa pelaaja, jonka rating on yli 1000. Ruusunen oli toukokuussa European Pro Tourilla Copenhagen Openissa neljäs ja kesä-heinäkuun vaihteessa Tyyni Openissa kuudes. Ruusunen on voittanut MJ15-luokan Suomen mestaruuden vuonna 2021. Sarvi (992) sijoittui heinäkuussa kovatasoisessa Turku Openissa kymmenenneksi. Pylkkänen (988) oli puolestaan kesäkuussa Prodigy Disc Pro Tourin Oulun osakilpailussa kuudes. Mainitun nelikon lisäksi Waldemar Widgren (979) on ollut hyvässä vireessä, mistä osoituksena kaksi voitettua osakilpailua junioreiden SM-karsinnoissa.

MJ15-luokassa kovin rating on Disc Golf Varkauden Lenna Widgrenillä (967). Widgren osallistui toukokuussa Ähtärissä junioreiden SM-karsintakilpailuun ja sijoittui neljänneksi. Toisena ratingeissa tulee Konsta Elonen (957). Elonen oli toukokuussa junioreiden SM-karsintakilpailuissa Kankaanpäässä neljäs ja Ähtärissä ykkönen. Heikki Kaitala (943) on pelannut myös tänä kesänä mainiosti. Kaitala oli Kankaanpään SM-karsinnoissa toinen ja lisäksi hän nappasi European Amateur Openissa MJ15-luokan ykkössijan. Myös Kankaanpään SM-karsintakilpailun toukokuun alussa voittanut Samuel Pullinen (946) ja Keljonkankaan karsintakisan kesäkuussa ylivoimaisesti voittanut Oskari Ervasti (942) ovat varteenotettavia mitalikandidaatteja.

FJ18-luokassa on tänä vuonna vähäinen osallistujamäärä, sillä Lotta Kivistö on luokan ainoa pelaaja. FJ15-luokassa mukana ovat Iida LehtomäkiSanni Korhonen ja Hertta Rummukainen.

Vuonna 2009 syntynyt Lehtomäki teki heinäkuussa kovaa jälkeä voittamalla Nokialla European Amateur Openin naisten FA1-luokan selvällä erolla 21 osallistujan joukossa. Varsinaisessa European Openissa hänen sijoituksensa oli 23:s, mutta kisasuorituksiin mahtui kolmantena päivänä heitetty upea kierrostulos +3, jolla hävittiin maailman parhaalle naispelaajalle Kristin Tattarille vain kolme heittoa.

Tiukimmin Lehtomäen haastaa Korhonen, joka hävisi toukokuussa Parkanossa NBDG-kilpailussa Lehtomäelle vain kolmen heiton verran. Rummukainen on aloittanut kilpailemisen tämän vuoden puolella ja luvassa ovat hänelle ensimmäiset SM-kisat.

Kilpailussa pelataan yhteensä kolme kierrosta. Lauantaina kaksi kierrosta lohkoittain yhteislähdöin klo 8:30 alkaen ja sunnuntaina viimeinen kierros väliaikalähdöin klo 8:30 alkaen. Ilmoittautuneet pelaajat löytyvät täältä. Lisää tietoa kilpailusta ja säännöistä nähtävissä tästä linkistä.

Teksti: Markus Viljanen