Joukkuefrisbeegolfin Suomen mestaruus ratkotaan Hämeenlinnassa

Joukkuefrisbeegolfin Suomen mestaruus ratkotaan tänä vuonna 13.-14.7. Hämeenlinnassa. Kilpailu käydään kahdella radalla, Kantola Urban DGP:llä sekä Viisarin frisbeegolfradalla.

Kantola & Viisari haastavat pelaajat

Joukkuefrisbeegolfin mestaruudesta kamppaillaan tänä vuonna Hämeenlinnassa, Hämeenlinnan Discaajien järjestämässä kilpailussa. Kilpailun näyttämönä toimii hiljattain valmistunut Kantola Urban DiscGolfPark sekä Viisarin frisbeegolfrata. Molemmat radat ovat erittäin haastavia, kaksi kierrosta päivässä kahden päivän ajan tulee olemaan hyvin raskas suoritus. Joukkuefrisbeegolfin SM-kilpailuissa pelataan yhteensä neljä kierrosta yhteislähdöin. Pelimuodot ovat parigolf Max2 best shot, parigolf Modified Alternate Shot, joukkueparigolf Best Alternate Shot sekä joukkueparigolf Tough Shot.

Viime vuoden mestaruuden voittaneet Ähtärin Urheiljat ovat mukana tänäkin vuonna puolustamassa titteliään. Joukkue on kuitenkin jonkin verran eri muodossa kuin viime vuonna, sillä ainoastaan Vili Viitanen on mukana viime vuoden mestaruusjoukkueesta. Viitasen mukaan tänä vuonna joukkueeseen liittyy Jussi Mursula, Jyri Lehtonen ja Nico Sainiola.

Hopeaa viime vuonna napanneet Vuorelan Veikot ovat myös mukana, mutta täysin eri joukkueella kuin viime vuonna. Mukana ovat Kasper Korhonen, Topias Korhonen, Ismo Jääskeläinen ja Jerkko Toppinen. Mitalisuosikeiksi nousee myös paikallinen Hämeenlinnan Discaajien joukkue. Etukäteen korkeimman joukkueratingin omaavaan tiimiin kuuluu Roni Rönkkönen, Saku Poikonen, Eemeli Nurminen sekä 2022 pituusheiton Suomen mestari, Ilkka Tikkala.

Myös Dark Flight Disc Golf Lähtee kilpailuun kovalla joukkueella, mukana ovat Riku Vink, Hermanni Heikkurinen, Joonas Kuitunen sekä moninkertainen Suomen mestari Pasi Koivu. Kokonaisuudessaan avoimessa luokassa on mukana 17 joukkuetta.

Sekajoukkueiden mestari vaihtuu

Sekajoukkueiden hallitseva mestari BSC Disc Golf Team ei ole tänä vuonna mukana kilpailussa. Sekaparijoukkueiden mestaruus käydään tänä vuonna kuuden joukkueen välillä. Mukana on kuitenkin viime vuoden hopeamitalisti, Puskasoturit. Hopeaa voittaneesta joukkuesta on mukana Mika Koskikallio, uusina pelaajina mukaan tulee Kristiina Sander, Jani Parkkonen ja Vili Neuvonen.

Myös viime vuoden pronssimitalisti, ReTee on mukana. Viime vuoden kokoonpanosta on vaihtunut vain yksi pelaaja, kun Henri Stenroos liittyy uutena mukaan Eero Dahlin, Asta Hapulahden sekä Pertti Alttin seuraan. Vuorelan Veikot ovat mukana avoimen luokan lisäksi sekajoukkueissa kokoonpanolla Juuso Herranen, Lauri Vehniäinen, Aatu Kinnunen sekä Netta Leppäaho.

Kilpailuseuranta

Joukkuefrisbeegolfin SM-kilpailujen tuloksia pääset seuraamaan Disc Golf Metrixistä. Kilpailua saa myös mennä seuraamaan paikan päälle Hämeenlinnaan. Molempina päivinä pelataan kaksi kierrosta, alustavat lähtöajat ovat klo 10:00 ja 15:00. Kannattaa ottaa seurantaan myös Frisbeegolf-SM Instagram, sekä Facebook.

Lisää tietoa joukkuefrisbeegolfin SM-kilpailuista löydät täältä.