Ähtärin Urheilijat ja BSC Disc Golf Team joukkuefrisbeegolfin Suomen mestareiksi

Joukkuefrisbeegolfin SM-kilpailut pelattiin Oulun Pikkarala Frisbeegolfissa 15.-16. heinäkuuta. Avoimen luokan voiton vei Ähtärin Urheilijat. Sekajoukkueissa mestaruutta juhli puolestaan BSC Disc Golf Team.

Joukkuefrisbeegolfin SM-kilpailuissa pelattiin yhteensä neljä kierrosta yhteislähdöin ja pelimuodot olivat parigolf Max2 best shot, parigolf Modified Alternate Shot, joukkueparigolf Best Alternate Shot sekä joukkueparigolf Tough Shot. Lauantaina pelattiin ensimmäiset kaksi kierrosta ja sunnuntaina kierrokset kolme ja neljä. Joukkueiden kaikkien kierrosten heitot laskettiin yhteen ja heittojen yhteismäärä ratkaisi sijoitukset.

Kilpailussa oli yhteensä 27 joukkuetta: avoimessa luokassa 14 ja sekajoukkueissa 13.

Kuva: SFL / OFS

Ähtärin Urheilijat nappasi avoimen luokan mestaruuden

Avoimessa luokassa mitalitaisto oli erittäin tiivis, eikä ero palkintopallisijoitusten välillä ollut kuin muutamista heitoista kiinni. Ähtärin Urheilijat johti lauantain jälkeen 196 heiton yhteistuloksella, ja joukkue pystyi pitämään sijoituksestaan kiinni myös loppuun asti vieden Suomen mestaruuden lopputuloksella 297 heittoa.

Suomen mestaruuden voittaneessa joukkueessa pelasivat Heikki SaunanenTuomas AutioAapeli Hietakangas ja Vili Viitanen.

Lauantain jälkeen toisella sijalla ollut Vuorelan Veikot piti niin ikään sijoituksena ja otti hopeaa tuloksella 299. Päätöspäivään kolmannelta sijalta lähtenyt Deep in the Forest otti pronssia (301 heittoa).

Hopeiset mitalit pujotettiin Mikael RäsäsenSaku KiljusenRoni Rönkkösen ja Paavo Ahvenvaaran kaulaan. Pronssijoukkue Deep in the Forestissa pelasivat Luukas MatriskainenArttu RäsänenJonni Herranen ja Veeti Saastamoinen.

Avoimen TOP3. Kuva: SFL / OFS

BSC Disc Golf Team juhli sekajoukkueissa

BSC Disc Golf Team otti sekajoukkueissa lauantain aikana kovan etumatkan, sillä joukkueen tulos 202 heittoa oli peräti kahdeksan heittoa edellä toisena olleita Puskasotureita (210). Lauantain jälkeen kolmantena, vain heiton päässä kakkossijasta, oli ReTee (211).

Selvä johto piti myös päätöspäivänä ja BSC Disc Golf Team juhli Suomen mestaruutta tuolla samalla kahdeksan heiton erolla Puskasotureihin. BSC Disc Golf Teamin lopullinen tulos oli 308 heittoa ja Puskasotureilla puolestaan 316. ReTee jäi sunnuntaina hieman, mutta otti silti lopulta pronssia tuloksella 321. Mitalikolmikon ero oli tällä kertaa muihin varsin suuri, sillä neljänneksi sijoittuneen Frisbeegolfclub Hyrylän tulos oli 331.

Mestarijoukkue BSC Disc Golf Teamissa pelasivat Jarno PistokoskiHannele MäättäToni Prykäri ja Jari Härö.

Hopeaa napanneen Puskasotureiden kokoonpano oli Millis SommarbergAnton TarjanneMika Koskikallio ja Eelis Mattila. Pronssijoukkue ReTeen riveissä pelasivat Eero DahlAsta HapulahtiHenri Stenroos ja Pertti Altti.

Sekajoukkueiden TOP3. Kuva: SFL / OFS