Kilpailijoille

Pelimuodot

Kilpailussa pelataan neljä kierrosta yhteislähdöin. Pelimuodot ovat:

Max2 paras heitto pareittain (Max2 Best Shot)

Parin molemmat pelaajat avaavat ensimmäisellä väylällä. Tässä pelimuodossa saa käyttää korkeintaan kahdella peräkkäisellä väylällä saman pelaajan avausheittoa. Muita heittoja ei ole rajoitettu, eli molemmat saavat aina heittää jatkoheitot. Pari itse päättää kummalta lielta jatkaa.

Parigolf pareittain vuoroheitoin (Modified Alternate Shot)

Pariton pelaaja avaa jokaisen parittoman väylän ja parillinen vastaavasti parilliset väylät (2,4,6…) Heittäjät vuorottelevat ja heittävät aina edellisen heittajän heiton tuomasta heittopaikasta. Aloitusheiton jalkeen parin pelaajat heittävät vuorotellen, kunnes reikä on pelattu loppuun.

Joukkueparigolf paremmasta heitosta (Best Alternate Shot)

Pelataan parigolfia joukkueena, niin että käytössä on seka pariton pari etta parillinen pari. Pariton pari avaa jokaisen parittoman väylän ja parillinen vastaavasti parilliset väylät. Avausheittojen jälkeen jatketaan paremmasta avauksesta ja nyt vuorossa on se pari, joka ei avannut väylää. Seuraavalta lielta jatkaa taas avannut pari.

Joukkueparigolf vuoroheitto huonommasta heitosta (Tough Alternative Shot)

Joukkue jaetaan kahteen pariin. Koko joukkue pelaa samassa ryhmässä toisen joukkueen kanssa. Joukkueen ensimmäisen parin molemmat heittajät heittävät avauksen, joista vastustaja valitsee huonomman jatkopaikaksi. Joukkuuen toisen parin heittäjät jatkavat valitusta paikasta. Seuraavalta lielta heittää taas avannut pari ja väylä jatketaan vuorotellen kunnes väylä on pelattu loppuun. Pariton pari avaa jokaisen parittoman väylän (1,3,5,…,17) ja parillinen vastaavasti parilliset väylät.

Säännöt

Vaatimukset kilpailijoille:
Voimassa oleva SFL:n kilpailulisenssi ja seurajäsenyys.
Suomen kansalainen tai erityislupa SFL:ltä.
PDGA:n toimitsijakoe (PDGA Certified Official -exam) tulee olla voimassa kilpailuun ilmoittautuessa ja koko kilpailun ajan.

Säännöt:
Kilpailussa noudatetaan PDGA:n sääntöjä ja kilpailuopasta sekä SFL:n kilpailusääntöjä.
Pukeutumiskoodi on voimassa PDGA:n sääntökirjan kohdan 3.04 D mukaisesti.
Järjestäjä voi poistaa maksamattomia ilman erillistä ilmoitusta eräpäivän umpeutumisen jälkeen. Maksamattomana poistettu menettää paikkansa kilpailussa.
Peruutustapauksissa noudetaaan PDGA:n sääntöjä (kohta 1.03) palautusten osalla.
Jokkuen jäsenten tulee edustaa samaa SFL:n jäsenseuraa. 
Sekajoukkueessa täytyy olla ainakin yksi nainen ja yksi ikäluokka pelaaja (MJ18- tai MP40- kelpoinen). Huom. Pro-statuksella pelaava juniori-ikäinen saa osallistua.

Tuloskirjaus:
Kilpailussa käytetään moninkertaista kirjanpitoa.

Palkinnot:
Muistopalkinnot luokkien kolmelle parhaalle, payout 75%.
 
Tupakointisääntö:
Pro-tourilla, amatööritoureilla, SM-kilpailuissa sekä kaikissa SFL:n alaisissa A- ja B-tier -kilpailuissa kaikkien tupakkatuotteiden (tupakka, sikari, piippu, nuuska, purutupakka) ja sähkösavukkeiden sekä vesipiipun käyttö on kierroksen aikana kielletty. Kielto on voimassa 2 min ilmoituksesta aina tuloskortin palautukseen saakka.

Kieltoa rikkovaa rangaistaan säännön 812 C mukaan.

Caddien käyttö on sallittua. Caddietä koskevat samat ohjeet kuin pelaajiakin.

Rekisteröityminen

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu
Kaikki joukkueen jäsenet ilmoittautuvat Disc Golf Metrixissä lisenssin tarkistusta varten.
Tämän jälkeen joukkueiden kapteenit ilmoittavat kokoonpanot sähköpostilla osoitteeseen kilpailut@discaajat.fi
Viestin otsikoksi pyydetään laittamaan ”Joukkue SM”.
Viestissä tulee käydä ilmi seuraavat asiat:

Edustusseura
Sarja (avoin / seka)
Kapteeni
Joukkueen jäsenet ja ratingit

Mikäli ennakkoon ilmoitettuja kokoonpanoja muutetaan, koko joukkue joutuu uudelleen hakemaan paikkaa kisaan. Jos uusitun joukkueen yhteisrating ei riitä kilpailuun sisään pääsemiseen, niin joukkue joutuu hakemaan paikkaa jonon kautta.
Jos joukkueen pelaaja joutuu jäämään kisasta pois sairastapauksen vuoksi, voi joukkue vaihtaa pelaajan mikäli vaihdetun pelaajan jälkeen yhteisrating pitää joukkueen 18 mukana olevan parhaan joukkueen listalla. Jos joukkueen yhteisrating jää alle, joukkue siirtyy jonoon ja seuraavaksi paras joukkue nousee kisaan.

Ilmoittautumisen aikataulu
Ilmoittautuminen alkaa 31.5. kello 18.00. Jokaisella Suomen frisbeegolfliiton jäsenseuralla on oikeus ilmoittaa yksi joukkue per sarja. Ilmoittautuminen päättyy 23.6. kello 12.00, ja osallistumismaksun eräpäivä on 1.7.

Ilmoittautumisvaiheen päätyttyä Metrixissä mukaan mahtuneet joukkueet julkaistaan viimeistään 25.6., jonka jälkeen maksun tulee olla suoritettuna eräpäivään 1.7 mennessä.

Maksut ensisijaisesti MobilePaylla numeroon: 23968, Viestiin ”JoukkueSM ja mikä seura”, vaihtoehtoisena muotona tilille: 

Tilinumero: OmaSP FI14 4108 0011 4165 45
Saaja: Hämeenlinnan Discaajat ry
Viestikenttään ”JoukkueSM ja mikä seura”
Kuitti maksusta sähköpostilla osoitteeseen kilpailut@discaajat.fi

Eräpäivään mennessä maksamatta jättäneet joukkueet poistetaan kilpailusta. Ilmoittautumisen jälkeen kilpailun ulkopuolelle jääneistä joukkueista muodostetaan jono, josta mahdollisten poissaolojen/tms johdosta voi nousta kisaan. Ilmoittautuminen jälkeen jonoon voi ilmoittautua laittamalla TD:lle sähköpostia kilpailut@discaajat.fi
Ilmoittautumisessa käytetään toukokuun ratingpäivitystä.
 
Luokat jaetaan omiin lohkoihin ja kumpaankin lohkoon on varattu 18 paikkaa:

Avoimeen otetaan 18 parasta joukkuetta, ratingjärjestyksessä
Seka joukkueisiin otetaan 18 parasta joukkuetta, ratingjärjestyksessä

Osallistumismaksu
Osallistumismaksu on 100 euroa/joukkue.

Palkinnot
Muistopalkinnot luokkien kolmelle parhaalle, payout 75%, top 25%

Ravintolapalvelut

Majoituspalvelut