Kilpailijoille

Pelimuodot

Kilpailussa pelataan neljä kierrosta yhteislähdöin. Pelimuodot ovat:

Max2 paras heitto pareittain (Max2 Best Shot)

Parin molemmat pelaajat avaavat ensimmäisellä väylällä. Tässä pelimuodossa saa käyttää korkeintaan kahdella peräkkäisellä väylällä saman pelaajan avausheittoa. Muita heittoja ei ole rajoitettu, eli molemmat saavat aina heittää jatkoheitot. Pari itse päättää kummalta lielta jatkaa.

Parigolf pareittain vuoroheitoin (Modified Alternate Shot)

Pariton pelaaja avaa jokaisen parittoman väylän ja parillinen vastaavasti parilliset väylät (2,4,6…) Heittäjät vuorottelevat ja heittävät aina edellisen heittajän heiton tuomasta heittopaikasta. Aloitusheiton jalkeen parin pelaajat heittävät vuorotellen, kunnes reikä on pelattu loppuun.

Joukkueparigolf paremmasta heitosta (Best Alternate Shot)

Pelataan parigolfia joukkueena, niin että käytössä on seka pariton pari etta parillinen pari. Pariton pari avaa jokaisen parittoman väylän ja parillinen vastaavasti parilliset väylät. Avausheittojen jälkeen jatketaan paremmasta avauksesta ja nyt vuorossa on se pari, joka ei avannut väylää. Seuraavalta lielta jatkaa taas avannut pari.

Joukkueparigolf vuoroheitto huonommasta heitosta (Tough Alternative Shot)

Joukkue jaetaan kahteen pariin. Koko joukkue pelaa samassa ryhmässä toisen joukkueen kanssa. Joukkueen ensimmäisen parin molemmat heittajät heittävät avauksen, joista vastustaja valitsee huonomman jatkopaikaksi. Joukkuuen toisen parin heittäjät jatkavat valitusta paikasta. Seuraavalta lielta heittää taas avannut pari ja väylä jatketaan vuorotellen kunnes väylä on pelattu loppuun. Pariton pari avaa jokaisen parittoman väylän (1,3,5,…,17) ja parillinen vastaavasti parilliset väylät.

Säännöt

Vaatimukset kilpailijoille:
Voimassa oleva SFL:n kilpailulisenssi ja seurajäsenyys.
Suomen kansalainen tai erityislupa SFL:ltä.
Voimassa oleva PDGA:n sääntökoe (PDGA Certified Rules Official Exam) tulee olla voimassa kilpailuun ilmottautumisesta kilpailun päättymiseen asti.

Säännöt:
Kilpailussa noudatetaan PDGA:n sääntöjä ja kilpailuopasta sekä SFL:n kilpailusääntöjä.
Pukeutumiskoodi on voimassa PDGA:n sääntökirjan kohdan 3.04 D mukaisesti.
Järjestäjä voi poistaa maksamattomia ilman erillistä ilmoitusta eräpäivän umpeutumisen jälkeen. Maksamattomana poistettu menettää paikkansa kilpailussa.
Peruutustapauksissa noudetaaan PDGA:n sääntöjä (kohta 1.03) palautusten osalla.
Jokkuen jäsenten tulee edustaa samaa SFL:n jäsenseuraa. 
Sekajoukkueessa täytyy olla ainakin yksi nainen ja yksi ikäluokka pelaaja (MJ18- tai MP40- kelpoinen). Huom. Pro-statuksella pelaava juniori-ikäinen saa osallistua.

Tuloskirjaus:
Kilpailussa käytetään moninkertaista kirjanpitoa.

Palkinnot:
Muistopalkinnot luokkien kolmelle parhaalle, payout 75%.
 
Tupakointisääntö:
Pro-tourilla, amatööritoureilla, SM-kilpailuissa sekä kaikissa SFL:n alaisissa A- ja B-tier -kilpailuissa kaikkien tupakkatuotteiden (tupakka, sikari, piippu, nuuska, purutupakka) ja sähkösavukkeiden sekä vesipiipun käyttö on kierroksen aikana kielletty. Kielto on voimassa 2 min ilmoituksesta aina tuloskortin palautukseen saakka.

Kieltoa rikkovaa rangaistaan säännön 812 C mukaan.

Koronaohjeistukset:
Kilpailu lasketaan huippu-urheiluksi ja siihen osallistuminen on mahdollista myös kiihtymis-ja leviämisvaiheen sairaanhoitopiirien alueelta.
Jokaisen kilpailuun osallistuvan on sitouduttava PDGA:n vastuuvapauslausekkeeseen ja noudatettava annettuja ohjeita ja määräyksiä.
Yleisö on tervetullutta seuraamaan kilpailua turvavälit ja hyvä hygienia huomioiden. Noudattakaa yleisönohjaajien ohjeita.

Caddien käyttö on sallittua. Caddietä koskevat samat ohjeet kuin pelaajiakin.

KORONAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET:
Pelaajakokoukset järjestetään sähköisesti.
Noudatetaan hyvää käsi-, yskimis- ja niistämishygieniaa.
Vältetään turhia lähikontakteja, kuten kättelyitä ja ylävitosia.
Kosketaan vain omiin pelivälineisiin.
Pidetään 2 metrin turvaväli kierroksen aikana, kilpailukeskuksen alueella ja rata-alueella.
Vältetään turhaa oleskelua kilpailukeskuksessa.

Osallistuminen kilpailuun on kiellettyä mikäli:
Sairastat koronaviruksen aiheuttamaa tautia.
Sinulla on koronavirukseen aiheuttamaan tautiin viittaavia oireita.
Sinut on määrätty karanteeniin tai eristykseen altistumisen tai sairastumisepäilyn vuoksi.
Olet saapunut Suomeen ulkomailta 14 päivän sisällä ja olet omaehtoisessa karanteenissa (voit lyhentää karanteenia THL:n ohjeiden mukaisesti).

Rekisteröityminen

Kaikki joukkueen jäsenet ilmoittautuvat Disc Golf Metrixissä lisenssin tarkistusta varten.
Tämän jälkeen joukkueiden kapteenit ilmoittavat kokoonpanot sähköpostilla osoitteeseen oulunfrisbeeseura@gmail.com. Viestin otsikoksi pyydetään laittamaan ”JoukkueSM”.
Viestissä tulee käydä ilmi seuraavat asiat:
Edustusseura
Sarja (avoin/seka)
Kapteeni
Joukkueen jäsenet ja ratingit
Mikäli ennakkoon ilmoitettuja kokoonpanoja muutetaan, koko joukkue joutuu uudelleen hakemaan paikkaa kisaan. Jos uusitun joukkueen yhteisrating ei riitä kilpailuun sisään pääsemiseen, niin joukkue joutuu hakemaan paikkaa jonon kautta.
Jos joukkueen pelaaja joutuu jäämään kisasta pois sairastapauksen vuoksi, voi joukkue vaihtaa pelaajan mikäli vaihdetun pelaajan jälkeen yhteisrating pitää joukkueen 18 mukana olevan parhaan joukkueen listalla. Jos joukkueen yhteisrating jää alle, joukkue siirtyy jonoon ja seuraavaksi paras joukkue nousee kisaan.

Ilmoittautumisen aikataulu
Ilmoittautuminen alkaa 15.5. kello 12.00. Jokaisella Suomen frisbeegolfliiton jäsenseuralla on oikeus ilmoittaa yksi joukkue per sarja. Ilmoittautuminen päättyy 29.5. kello 12.00, ja osallistumismaksun eräpäivä on 10.6.
Ilmoittautumisvaiheen päätyttyä Metrixissä mukaan mahtuneet joukkueet julkaistaan viimeistään 31.5., jonka jälkeen maksun tulee olla eräpäivään 10.6.2023 mennessä Oulun frisbeeseuran tilillä FI27 5741 4020 0719 78 (OP). Jonossa odottavat eivät suorita kisamaksua. 
Eräpäivään mennessä maksamatta jättäneet joukkueet poistetaan kilpailusta. ilmoittautuminen jälkeen kilpailun ulkopuolelle jääneistä joukkueista muodostetaan jono, josta mukaan otetaan joukkueita kisaan. ilmoittautuminen jälkeen jonoon voi ilmoittautua laittamalla TD:lle sähköpostia oulunfrisbeeseura@gmail.com.
Ilmoittautumisessa käytetään toukokuun ratingpäivitystä.

Osallistumismaksu
Osallistumismaksu on 100 euroa/joukkue.

Ravintolapalvelut

Oulun ravintolapalvelut löydät VisitOulun sivuilta:

Majoituspalvelut


VisitOulun sivuilta löydät tietoa eri majoitusvaihtoehdoista: Visit Oulu