Amatööriluokkien Suomen mestarit kruunattiin Kokkolassa

Kolmipäiväiset frisbeegolfin amatööriluokkien SM-kilpailut huipentuivat tänään sunnuntaina Kokkolassa, Laajalahden frisbeegolfradalla. Päätöspäivän kierroksella nähtiin useita jännittäviä mittelöjä SM-pokaalisijoista, kun mestaruudet olivat pelissä yhteensä kuudessa eri luokassa.

MA1-luokassa nähtiin tiukka voittotaistelu

MA1-luokassa nähtiin sunnuntaina erittäin tiukka otatus SM-pokaalisijoituksista. Finaalikierrokselle suunnattiin tilanteesta, jossa Konsta Tonteri (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) johti vain heiton erolla Marius Kindstedtiin (Porvoon frisbeegolfseura) ja kahden heiton erolla Rasmus Lampelaan (Perhonjokilaakson Frisbeegolf) nähden.

Kärjestä vahvimmin kierroksensa avasi Tonteri, joka piti kilpailun johtopaikkaa hallussaan aina väylälle 14 saakka. Muilla kärkisijoilla oli läpi kierroksen liikehdintää, kun erityisesti Joona Hirvinen (West Coast Disc Golfers), Teijo Kurvinen (FrisbeeGolfClub Hyrylä) ja Turkka Maisala (Frisbeegolfseura Sankariheittäjät) nousivat haastamaan kolmikkoa.

Väylällä 15 johtaja vaihtui. Kärjessä ollut Tonteri heitti tuplabogeyn, ja johtopaikan nappasivat vuorostaan haltuunsa vain heiton päässä vaanineet Kindstedt ja Lampela. Viimeisen kolmen väylän aikana parhaassa vauhdissa oli Lampela, joka karkasi kahden heiton turvin Suomen mestaruuteen. Lampelan voittotulos oli 161 heittoa (-16). Kindstedt ja Tonteri jakoivat hopean tuloksella 14 alle parin.

Snellman FA1-luokan Suomen mestariksi

FA1-luokan kärjestä finaalikierrokselle starttasi Kia Snellman (Padasjoen Frisbeegolf) kahden heiton erolla Heli Jylhään (Perhonjokilaakson Frisbeegolf) ja kuuden heiton erolla Sara Benlamineen (Frisbeegolfseura FORE Turku) nähden. Peräti viisi heittäjää oli vain heiton päässä pronssisijasta, joten ennakkoasetelmat päätöspäivään olivat mielenkiintoiset.

Päätöskierroksella Snellman ei luopunut johtoasemastaan, vaikka haastajat kuroivatkin eroa kiinni. Snellman heitti Suomen mestaruuteen lukemin 194 heittoa (+17). Jenny Pujol (Skogby IK Discgolf) oli sunnuntaina loistovireessä, ja kiri vain heiton päähän Snellmanista (+18).

Myös pronssisijalle nähtiin upea nousu, kun Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden Sonja Laine kipusi jaetulta 10 sijalta kolmanneksi (+19).

Tapola ja Kaipio 40-vuotiaiden mestareiksi

MA40-luokassa asetelma ennen päätöskierrosta oli erittäin jännittävä, sillä kilpailun jaetulla kärkipaikalla oli peräti kolme heittäjää: Janne Sinisalmi (Disc Golf Club Provinssi), Mikko Sompinmäki (FBGolf Jurva) ja Kalle Tapola (Pirkkalan Frisbeeseura Aviaattorit).

Finaalikierroksella kolmikosta pisimmän korren veti Tapola, joka pelasi viikonlopun parhaan kierroksensa lukemiin 4 alle parin. Tapolan SM-kultatulos oli 169 heittoa (-8). Sinisalmi jäi Tapolasta täpärästi vain heiton päähän ja otti hopeaa. Vesa Tynkkynen (Willimiehen Disc Golf) nousi neljänneltä sijalta hienosti pronssille (-5).

FA40-luokassa mestariksi kruunattiin Mari Kaipio (Puska Puttaajat). Nousujohteisesti pelannut Kaipio paransi sunnuntaina kierrostulostaan jälleen kahdella heitolla, kirjauttaen nyt tuloskorttiinsa lukemat 5 yli parin. Kaipion SM-kultaan oikeuttanut kokonaistulos oli 198 heittoa (+21). SM-hopealle nousi Heidi Könssi (Saarijärven frisbaajat) tuloksella 33 yli parin. Pronssia nappasi puolestaan Oulun frisbeeseuran Riina Körkkö (+36).

Lento ja Mustonen 50-vuotiaiden ykköset

Ennen finaalikierrosta MA50-luokan kärjessä oli Juha Lento (Voimistelu ja Urheiluseura Korven Korvenpojat, Bats). Varmasti läpi kisaviikonlopun pelannut Lento ei taipunut finaalikierroksella, ja voitti Suomen mestaruuden yhteistuloksella 166 heittoa (-11). Jaetulle SM-hopeatilalle sijoittuivat puolestaan Marko Könssi (Saarijärven frisbaajat) sekä neljänneltä sijalta nousua tehnyt Markku Kivelä (FGP – FrisbeeGolf Petäjävesi) tuloksella 6 alle parin.

FA50-luokan kilpailua avauskierrokselta saakka johtanut Ritva Mustonen (Raisu Lumous Disc Golf) jatkoi vahvaa menoaan myös päätöspäivänä, ja voitti Suomen mestaruuden. Mustonen pelasi kierrokset 8, 11 ja 8 yli parin. SM-kultaan tuonut yhteistulos oli näin 204 heittoa (+27). Sinikka Bäck (Lohjan Liitokiekkoilijat) otti hopeaa (+46) ja Nina Kuoksa (Oulun frisbeeseura) pronssia (+54).