Tampereen frisbeeseura ja Frisbeegolf Club Hyrylä joukkuefrisbeegolfin Suomen mestareiksi

Kaksipäiväiset joukkuefrisbeegolfin SM-kilpailut huipentuivat sunnuntaina 22.5.2022 Keuruulla. Suomen mestaruudet ratkaistiin avoimen ja sekaluokan kilpailuissa. Kummassakin luokassa oli mukana 18 nelihenkistä joukkuetta.

SM-kilpailuissa pelattiin kumpanakin kilpailupäivänä kaksi kierrosta. Voittajat ratkottiin joukkueen kilpailussa heittämien heittojen lukumäärän perusteella. Kilpailut järjestettiin Keurusselän frisbeepuiston ja Ison Kirjan Iso Heitto -radoilla.

Tampereen frisbeeseura piti pintansa avoimessa luokassa

Avoimen luokan kilpailua johti avauspäivän jälkeen Tampereen frisbeeseura (Aaro KoskelaDaniel DavidssonJani KleemolaKalle Lehtinen) neljän heiton erolla Talin Tallaajien (Samuel HänninenJoona Heinänen, Antti Mertanen, Ismo Sutela) joukkueeseen. Deep in the Forest (Arttu RäsänenMikael RäsänenEmil PulkkinenVeeti Saastamoinen) ja Nummelan frisbeeseura (Aaro TuomelaJanne HirsimäkiJoona TuomelaNiko Leskinen) puolestaan jakoivat kilpailun kolmossijaa kymmenen heiton päässä Tallaajista.

Toisen kilpailupäivän avanneella kolmannella kierroksella parhaasta kierrostuloksesta vastasi Talin Tallaajien joukkue. Yhteistuloksissa Tampereen joukkue piti kuitenkin yhä johtopaikkansa, mutta ero Tallaajien joukkueeseen kapeni enää kahden heiton suuruiseksi. Myös pronssimittelö jatkui edelleen tiiviinä: Nummelan frisbeeseura nappasi yhden heiton eron Deep in the Forestiin nähden.

Kilpailun lopulliset ratkaisut nähtiin iltapäivän finaalikierroksella. Tampereen frisbeeseuran johto piti lopulta loppuun saakka. Suomen mestaruus irtosi yhteistuloksella 343 heittoa. Talin Tallaajat säilytti niin ikään paikkansa ja nappasi SM-hopeaa tuloksella 345 heittoa. Tiukka pronssimittelö päättyi lopulta Nummelan frisbeeseuran hyväksi yhteistuloksella 357 heittoa.

Frisbeegolf Club Hyrylä sekaluokan mestaruuteen

Sekaluokassa Frisbeegolf Club Hyrylä (Teemu KaarelaJoni LuumiTeemu HonkanenSilva Saarinen) johti kilpailua ennen päätöspäivää neljän heiton erolla Ähtärin Urheilijoihin (Tuomas AutioAati VesalaAnna-Sofia HaipusHeikki Saunanen). Oulun frisbeeseura (Ilkka SilkamoLasse KeränenJouni HuhtamäkiJenni Engström) oli puolestaan kolmantena.

Kolmannella kierroksella Frisbeegolf Club Hyrylän joukkue vahvisti johtoasemaansa entisestään. Ero kakkossijansa pitäneeseen Ähtärin joukkueeseen kasvoi seitsemään heittoon. Joen Liitokiekko (Toni Jaatinen, Tero JaatinenMikko MakkonenJenni Karppinen) paranteli puolestaan asemiaan, ja nousi neljänneltä sijalta kolmanneksi.

Finaalikierroksella nimet kärkikolmikossa säilyivät muuttumattomina. Frisbeegolf Club Hyrylä ei luopunut johtoasemastaan ja nappasi sekaluokan mestaruuden yhteistuloksella 365 heittoa. Ähtärin Urheilijat otti viime vuoden tapaan SM-hopeaa (372 heittoa) ja viime vuoden mestari Joen Liitokiekko puolestaan pronssia (375 heittoa).