Salonen ja Anttila kärkipaikoilla frisbeegolfin SM-kilpailuissa

Frisbeegolfin SM-kilpailut jatkuivat tänään perjantaina Turussa, Lausteen frisbeegolfpuistossa. Perjantaina ohjelmassa oli toinen pelikierros, joka toi mukanaan myös liikettä luokkien tuloslistoille.

Naisten avoimessa luokassa jännittävää kamppailua kärkisijasta 

Naisten avoimessa luokassa perjantain kierrokselle suunnattiin kärjen osalta hyvin tasaisista asetelmista, kun puolustava mestari Henna Blomroos (Rauman Frisbee) johti kilpailua yhden heiton erolla Eveliina Saloseen (Valkeakoski Disc Golf) ja Heidi Laineeseen (Lahden Frisbee Club) nähden.

Toisella kierroksella jännittävä taisto kilpailun johdosta jatkui. Alkuväylillä piikkipaikasta mittelivät eritoten Blomroos ja Laine, mutta kahdeksannella väylällä Salonen nousi kaksikon ohi kärkeen.

Kierroksen toisella puoliskolla Salonen ei enää luopunut johtoasemastaan. Kun pelattuna on kaksi kierrosta, johtaa Salonen kilpailua yhteistuloksella 138 heittoa (+12). Blomroos ja Laine ovat kuitenkin vain kahden heiton päässä Salosesta jaetulla kakkossijalla (+14).

Viime viikolla FP40-luokan Suomen mestaruuden Oulussa voittanut Hannele Määttä (BSC Disc Golf Team) nousi kuudennelta sijalta neljänneksi (+18), ja täydentää näin lauantain kärkikortin.

Anttila vankisti johtoasemaansa

Avoimessa luokassa Niklas Anttilan (Vuorelan Veikot) huima vire jatkui. Ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla kärkisijalla Lauri Lehtisen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) kanssa ollut Anttila paransi perjantaina kierrostulostaan neljällä heitolla. Upea 51 heiton (-12) tulokseen päätynyt kierros sisälsi yhden bogeyn, neljä paria ja 13 birdietä. Kahden päivän jälkeen Anttilan yhteistulos on 106 heittoa (-20). Johtomarginaali kakkossijaan on seitsemän heittoa.

Anttilan takana tilanne kärkikymmenikössä on erittäin tasainen. Kakkossijaa jakavat jo avauspäivän jälkeen kärkimittelössä mukana olleet Nestori Tuhkanen (Mikkelin Frisbeegolf) ja Joonatan Häme (Lahden Frisbee Club) sekä jaetulta kymmenenneltä sijalta nousua tehnyt Luukas Rokkanen (Frisbeegolfseura FORE Turku) lukemissa 13 alle parin. Yhden heiton päässä viidettä sijaa jakaa yhteensä kolme pelaajaa, ja kahden heiton päässä kolmikosta on niin ikään kolme pelaajaa.


SM-kilpailuiden kolmas kierros pelataan lauantaina. Ryhmät starttaavat luokittain käännetyssä tulosjärjestyksessä. Naisten avoimen luokan ryhmät lähtevät noin klo 8.00-9.00 ja avoimen luokan ryhmät noin klo 9.15-15.15. Kilpailuja voi seurata paikan päällä, Pulsean livelähetysten kautta tai tulospalvelussa.

Seuraa kilpailuja:

Suorat lähetykset kaikilta kisapäiviltä (Pulsea)

Paikan päällä:

Sosiaalisessa mediassa:

Tulospalvelu Disc Golf Metrixissä

Muut linkit ja lisätietoja:

Kuvapankki (täydentyy)