Saarinen ja Anttila jatkavat kärkipaikoilla ennen jännittävää finaalikierrosta

Frisbeegolfin SM-kilpailut jatkuivat tänään lauantaina 5.8.2023 Lahdessa, Mukkulan frisbeegolfradalla. Tapahtuma on osa monilajitapahtuma SM-viikkoa. Nelipäiväinen tapahtuma huipentuu huomenna sunnuntaina pelattavaan finaalikierrokseen.

Naisten avoimessa luokassa odotettavissa jännittävä voittotaistelu

Naisten avoimen luokan kilpailussa kolmannelle kierrokselle suunnattiin tilanteesta, jossa Silva Saarinen (Riihimäen Frisbeegolf) johti kilpailua viiden heiton erolla Henna Blomroosiin (Rauman Frisbee) ja kuuden heiton erolla Eveliina Saloseen (Tampereen frisbeeseura) nähden. Heidi Laine (Hämeenlinnan Discaajat) oli neljäntenä (+10) ja täydensi lauantain kärkiryhmän.

Kilpailun kolmannella kierroksella tilanne kärkinelikossa tasaantui ja sijoitukset vaihtelivat. Ensimmäisen yhdeksän väylän aikana erityisesti Laine paransi asemiaan, ja nousi toiseksi kolmen heiton päähän Saarisesta. Saarisen pelattua väyliltä 11 ja 12 tuplabogeyt, pääsivät Laine sekä väylälle 12 birdien pelannut Salonen vain heiton päähän.

Väylän 15 jälkeen Salonen nappasi hetkeksi kärkipaikan haltuunsa. Loppukierroksen aikana Saarinen nousi kuitenkin jälleen ykköseksi, ja piti asemansa loppuun saakka. Ennen finaalikierrosta Saarinen johtaa kokonaistuloksella 192 heittoa (+9). Salonen on toisena (+11) ja Laine kolmantena (+12). Blomroos on neljäntenä (+15).

Naisten avoimen luokan äärimmäisen jännittävä finaalikierros käynnistyy sunnuntaina 6.8. klo 9.30. Kierros kestää 3-3,5 tuntia, joten luokan Suomen mestari julistetaan arviolta klo 12.30-13 välillä.

Silva Saarinen. Kuva: Marika Salmi

Tilanne 3. kierroksen jälkeen (TOP10):

1. Silva Saarinen (Riihimäen Frisbeegolf), +9
3. Eveliina Salonen (Tampereen frisbeeseura), +11
3. Heidi Laine (Hämeenlinnan Discaajat), +12
4. Henna Blomroos (Rauman Frisbee), +15
5. Olivia Kindstedt (Porvoon Frisbeegolfseura), +26
6. Jenni Karppinen (Frisbeegolfseura FORE Turku), +27
T7. Tinja Väisänen (Rauman Frisbee), +28
T7. Emilia Kallio (Siikaisten Sisu), +28
9. Anni Mäkelä (Frisbeegolfseura FORE Turku), +30
10. Hannele Määttä (BSC Disc Golf Team), +32

Anttila jatkaa avoimen luokan kärjessä

Avoimessa luokassa kolmannelle kierrokselle suunnattiin puolustavan mestarin Niklas Anttilan (Vuorelan Veikot) johdolla. Anttilalla oli kuuden heiton kaula toisena olleeseen Teemu Lampaiseen (Nousten Frisbeegolf) ja seitsemän heiton ero kolmantena olleeseen Kristian Kuoksaan (Oulun frisbeeseura) nähden. Lauantain kärkiryhmän täydensi jaetulla neljännellä sijalla ollut Rasmus Saukkoriipi (Nousten Frisbeegolf).

Kolmannella kierroksella avoimen luokan tuloslistalla nähtiin runsaasti liikettä. Kärkiryhmästä erityisen vahvasti kierroksensa avasivat Anttila ja Saukkoriipi. Anttila piti asemansa kärjessä ja Saukkoriipi nousi toiselle sijalle. Myös ero kaksikon välillä kapeni hetkellisesti vain kolmen heiton suuruiseksi, kun Anttila kirjautti kierroksen loppupuolella korttiinsa kaksi bogeyta, ja Saukkoriipi heitti samaan aikaan kaksi birdietä. Väylällä 16 Saukkoriipi heitti bogeyn ja ero kasvoi jälleen kierroksen loputtua kuuteen heittoon. Saukkoriipi heitti kuitenkin toistaiseksi parhaan Mukkulassa nähdyn kierrostuloksen (-10), ja nosti sijoitustaan kaksi pykälää.

Sunnuntain finaalikierrokselle lähdettäessä Anttila siis johtaa (-25) ja Saukkoriipi on toisena (-19). Kolmantena on Kuoksa (-16) ja jaetulla neljännellä sijalla Pyry Joutsen (West Coast Disc Golfers) ja Lauri Lehtinen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) lukemissa -15.

Avoimen luokan kärkiryhmä avaa kierroksensa sunnuntaina 6.8. klo 16. Kierros kestää arviolta 3-3,5 tuntia, ryhmä on maalissa noin klo 19-19.30 välillä.

Niklas Anttila. Kuvaaja: Marika Salmi

Tilanne 3. kierroksen jälkeen (TOP10):

1 . Niklas Anttila (Vuorelan Veikot), -25
2. Rasmus Saukkoriipi (Nousten Frisbeegolf), -19
3. Kristian Kuoksa (Oulun frisbeeseura), -16
T4. Pyry Joutsen (West Coast Disc Golfers), -15
T4. Lauri Lehtinen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat), -15
T6. Miro Ryhänen (FrisbeeGolfClub Hyrylä), -14
T6. Nestori Tuhkanen (Mikkelin Frisbeegolf), -14
T8. Väinö Mäkelä (Frisbeegolfseura FORE Turku), -12
T8. Eetu Salomäki (Nousten Frisbeegolf), -12
10. Teemu Talikainen (FrisbeeGolfClub Hyrylä), -11

Näin seuraat SM-kisoja

Naisten avoimen luokan lähdöt ovat sunnuntaina klo 8.30-9.30 välillä ja avoimen luokan lähdöt klo 10.00-16.00 välillä käännetyssä tulosjärjestyksessä. Luokkien palkintojenjaot järjestetään avoimen luokan viimeisen ryhmän kierroksen päättymisen ja tuloskorttien palautuksen jälkeen väylän 18 läheisyydessä.

Molempien luokkien finaalikierroksen lähetykset näytetään ilmaiseksi Yle Areenassa sekä koosteina Ylen SM-viikkojen tv-lähetyksissä. Naisten avoimen luokan finaalilähetys näytetään Yle Areenassa suorana klo 9.05 alkaen, ja koostelähetys TV2-kanavalla klo 15.45. Avoimen luokan finaalista suora lähetys näkyy Yle Areenassa klo 15.40 alkaen ja koostelähetys TV2-kanavalla klo 21.30. Lähetykset tuottaa Disc Golf Stream yhdessä Ylen tuotannon kanssa.

Lisäksi kierroksista julkaistaan jälkituotannot Youtubeen. 

Kilpailun livetuloksia voi seurata Disc Golf Metrixissä ja Udisc Livessä.

Frisbeegolfin SM-kilpailuiden viralliset sosiaalisen median kanavat ovat Facebook ja Instagram.

Kuvia kilpailusta

Tapahtuma on osa monilajitapahtuma SM-viikkoa. Voit tutustua SM-viikon koko ohjelmaan ja lajikattaukseen täällä. SM-viikkoa voi myös seurata sosiaalisessa mediassa: FacebookissaYoutubessa sekä Instagramissa ja Twitterissä.