Pelaajille

Ilmoittaumisesta on koottu kattava tietopaketti erilliselle sivulle.

Tälle sivulle on koottu pelaajille tärkeää tietoa. Sivua päivitetään sitä mukaa, kun pelaajille tärkeä tietoa julkaistaan.

Ohjelma

Kisaviikon ohjelman löydät täältä.

Kierroksen pelataan väliaikalähdöin, 10 minuutin välein. Kierroskohtaiset lähtöajat ja ryhmät julkaistaan Disc Golf Metrixissä, PDGA:n sivuilla, sekä ohjelmasivulla. 1. kierroksen ryhmät julkaistaan viimeistään pelaajakokoukseen mennessä. Kierroksien 2-4 lähtöajat kierrosta edeltävänä iltana, edeltävän kierroksen päätyttyä.

Alustavat luokkakohtaiset lähtöajat löydät ohjelmasivulta.

Pelaajakokous

Alustava aika pelaajakokoukselle on keskiviikko 25.7.2018 klo 19.00-20.00. Tilaisuus järjestetään Tampereen frisbeegolfkeskuksella, väylän 18 korin läheisyydessä.

Pelaajakokoukseen osallistuminen ei ole pakollista, mutta suosittelemme pelaajia osallistumaan kokoukseen. Mikäli pelaaja ei osallistu kokoukseen, on hän itse vastuussa tarvittavien tietojen hankkimisesta.

Rata

Kilpailu pelataan Tampereen frisbeegolfkeskuksen radalla. Heinäkuun alussa avatun radan SM-kisoissa pelattava rataversion ja sen lisätiedot löydät ratasivulta. Kilpailussa käytettävät heittopaikat on merkitty SM-kisojen väyläopasteilla. Muut kiinteän radan heittopaikat ja väylät eivät ole käytössä SM-kisaviikolla.

Rata on varattu vain SM-kisojen osallistujille 23.-29.7.2018. Tapahtuman henkilökunnalla on oikeus pelata radalla harjoittelupäivinä 23.-25.7.2018, mutta tällöin kilpailijoilla on etuoikeus pelata radalla.

Radalla harjoittelu on kielletty 26.-28.7.2018 kisapäivien iltoina ja kierroksien ollessa käynnissä. Rata on varattu kisapäivien iltoina yleisökierroksille ja tapahtuman henkilökunnan kisalle.

Kisakierroksia edeltävälle lämmittelylle on varattu oma alueensa, mistä löytyy puttikoreja, sekä draiviverkko kovempien heittoliikkeiden verryttelyyn. Radan kiinteä harjoittelualue on pysäköinti käytössä ja sillä heittely on kiellettyä.

Kulkuyhteydet & pysäköinti

Radan yhteydessä on rajallisesti pysäköintitilaa. Tästä johtuen toivomme kaikkien paikalle saapuvien suosivan kimppakyytejä, julkisia liikennevälineitä tai polkupyörää. Kiinteän radan harjoittelualue on varattu pysäköintikäyttöön tapahtuman ajaksi.

Autolla saavuttaessa Tampereen frisbeegolfkeskuksen osoite on Soukonvuorentie 14, 33560 Tampere. Mikäli saavut paikalle julkisilla Teiskontie 61 on toimivampi osoite.

Katso tarkemmat ohjeistukset kulkuyhteyksistä ja pysäköinnistä täältä.

Kisatoimisto & tuloskortit

Kisatoimisto sijaitsee Powergripin tiloissa, heti pääsisäänkäynnin viereisessä huoneessa. Löydät toimitsijan kisatoimistosta aina kilpailun ollessa käynnissä.

Tuloskortit tulee palauttaa kisatoimistoon kierroksen päätteeksi. Starteri antaa tuloskortit ryhmälle 1. väylän heittopaikalla.

Paikallaolon vahvistaminen

Jokaisen SM-kisoihin osallistuvan pelaajan tulee ilmoittautua paikan päällä ennen 1. kierrosta. Ilmoittautuminen on mahdollista maanantaista keskiviikkoon, klo 12.00-16.00. Tarvittaessa ilmoittautumisen voi suorittaa vielä torstaina ennen 1. kierrosta, mutta tämä ei ole suositeltavaa. Ilmoittautuminen tapahtuu kisatoimistossa. Pelaajapaketti jaetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen jokaiselle kisapäivälle ei ole tarpeen. Riittää, että pelaaja on 1. väylän lähtöpaikalla 10 minuuttia ennen omaa lähtöaikaansa.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan PDGA:n sääntöjä. Jokaisella kilpailijalla tulee olla PDGA:n sääntökoe voimassa.

Tupakkatuotteiden, ml. sähkötupakka, käyttö on kielletty kierrosten aikana. Kierros alkaa pelaajan saapuessa 1. väylän lähtöpaikka-alueelle ja päättyy tuloskortin palauttamiseen.

Vesipisteet ja vessat

Vesipisteitä on kolme:

 • Powergripin rakennuksen radan puoleisella seinustalla.
 • Väylän 7 lähtöpaikalla.
 • Väylän 9 korin ja väylän 15 heittopaikan välisellä aukealla.

Vessoja on niinikään kolmessa paikassa:

 • Kisakeskuksessa.
 • Väylän 7 lähtöpaikalla.
 • Väylän 9 korin ja väylän 15 heittopaikan välisellä aukealla.

Mikäli havaitset veden olevan vähissä, tai puutteita vessojen tiloissa, ilmoitathan tästä tapahtuman henkilöstölle, jotta voimme korjata tilanteen.

Palkinnot

Kunkin luokan kolme parasta palkitaan muistopalkinnoin. Palkintojenjako tapahtuu 18. väylän korin läheisyydessä, mahdollisimman pian 4. kierroksen jälkeen.

Palkintorahojen payout on 60% ja palkintojen maksussa noudatetaan PDGA TOP25%-kaavaa kummassakin kilpailuluokassa. Tarkka palkintojakauma ilmoitetaan kisan päätyttyä ja palkinnonsaajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse kahden päivän sisällä kilpailun päättymisestä. Tämän sähköpostin yhteydessä palkituille lähetetään tarkemmat ohjeet palkinnon lunastamiseen.

Noudatamme SFL:n ohjeistusta palkintojen verotuksesta. Yhtäkään palkintoa ei toimiteta, ennen kuin järjestäjä on saanut verottajan vaatimat tiedot niiden saajilta. Palkinnonsaajien on ilmoitettava tiedot 30.11.2018 mennessä.

Jokaisen pelaajan on syytä tarkistaa, että hänen Metrix-profiilistaan löytyvät yhteystietonsa ovat ajan tasalla. Ohjeistukset lähetetään Metrixin kautta. Palkintojen maksusta vastaa Tampereen frisbeeseura.

Tasasijat ja ratkaisupelit

1. sija ratkaistaan tasatilanteessa ratkaisupelein. Ratkaisupelit käydään väylillä 1, 2, 17 & 18.

Kaikki 2. tai 3. sijalle tulleet pelaajat saavat sijansa muistopalkinnot.

Toimitsijat ja yhteystiedot

Kilpailun toimitsijat ja heidän yhteystietonsa:

 • Petri Anttiroiko, +358 45 695 6766
 • Jukka Teräs, +358 40 538 7464
 • Jussi Meresmaa, +358 40 578 1474
 • Laura Nagtegaal

Yksi yllälistatuista toimitsijoista on aina tavoitettavissa kisatoimistossa kilpailun ollessa käynnissä.

Spotterit & muu henkilökunta

Kullakin ryhmällä on mukanaan spotteri, jonka ensisijainen tehtävä on pitää pelikierrokset sujuvina ja taata kaikkien rata-alueella liikkuvien ihmisten turvallisuus.

Hän auttaa pelivälineiden paikallistamisessa etsimisessä, sekä pelialueen ulkopuolelle menneiden kiekkojen ylityskohdan havainnoinnissa. Spotter ei ole virallinen toimitsija, ryhmä tekee yhdessä sääntötulkinnat ja näihin liittyvät päätökset.

Tulokset

SM-kisoissa käytetään nelinkertaista tuloskirjanpitoa. Kukin ryhmän jäsen saa oman, henkilö- ja kierroskohtaisen tuloskortin, johon hänen tulee merkitä oma, sekä muiden ryhmän pelaajien tulokset kultakin väylältä, sekä laskea kierroksen yhteistulos.

Lisäksi jokaisesta tuloskortista löytyy tila pelaajan Metrix-tilastomerkinnöille. Näiden merkitseminen on vapaaehtoista, mutta toivomme jokaisen pelaajan kirjaavan myös muut merkinnät. Kattavat ohjeet Metrix-merkinnöistä julkaistaan pian, sekä ohjeet löytyvät myös tuloskorttikansioista.

Tarvittaessa spotter kirjaa myös ryhmän tulokset ja tilastot Metrixiin. Pelin sujuvuuden takaamiseksi järjestäjä kuitenkin toivoo, että kustakin ryhmästä löytyy vapaaehtoinen Metrix-tulosten kirjaaja. Tällöin spotter voi keskittyä vain spottaamaan ja kierrokset etenevät hieman ripeämmin.

Metrix-tuloksia & -merkintöjä tekemään halukkaat pelaajat voivat ilmoittautua kutakin kierrosta ennen starterille. Myös caddiet voivat toimia tulostenkirjaajina. Kiitoksena Metrix-tuloksien kirjaajille kisaorganisaatio tarjoaa kahvit kioskista.

Huom! Kierroksen aikana merkityt tulokset eivät ole virallisia, vaan ne helpottavat kisojen seuraamista. Tulokset ovat virallisia vasta kun toimitsija on kisatoimistossa tarkistanut tuloskortteihin merkityt tulokset.

Disc Golf Metrix-ohjeet

Tässä lyhyet ohjeet metrix-tuloskortin täyttämiseen:

 • Tulos (luku): Väylätulos, eli heittojen lukumäärä, mukaan luettuna rangaistusheitot.
 • Bullseye Hit (X): Rastita ruutu, jos sait väylältä Bullseye Hitin.
  • Bullseye Hitin määritelmä:
  • Väylän par 3: 1. heitto jää 3 metrin säteelle korista. (Riittää, että pieni osa kiekosta koskee 3-metrin viivaa.)
  • Väylän par 4: 1. tai 2. heitto jää 3 metrin säteelle korista. (Riittää, että pieni osa kiekosta koskee 3-metrin viivaa.)
  • Bullseye Hit on myös Green Hit, eli merkitse rasti molempiin ruutuihin.
 • Green Hit (X): Rastita ruutu, jos sait väylältä Green Hitin.
  • Green Hitin määritelmä:
  • Väylän par 3: 1. heitto jää 10 metrin säteelle korista. (Riittää, että pieni osa kiekosta koskee 10-metrin viivaa.)
  • Väylän par 4: 1. tai 2. heitto jää 10 metrin säteelle korista. (Riittää, että pieni osa kiekosta koskee 10-metrin viivaa.)
 • Outside the Circle Putt (X): Rastita ruutu, jos pelaat väylän loppuun yli 10-metrisellä heitolla. Muutoin jätä ruutu tyhjäksi.
 • Inside the Circle Putts (luku): Merkitse ruutuun 3-10 metrin säteeltä korista heitettyjen lukumäärä. (Onnistuneet ja epäonnistuneet.)Inside the Bullseye Putt (X):Rastita ruutu, jos pelaat väylän loppuun alle 3-metrisellä heitolla. Muutoin jätä ruutu tyhjäksi.
 • Penalty (luku): Merkitse ruutuun rangaistusheittojen lukumäärä.

Kattavammat, kuvalliset Metrix-ohjeet löydät täältä.