Tampereen frisbeegolfkeskus

Frisbeegolfin SM-kisat 2018 käydään Tampereen frisbeegolfkeskuksessa. Radan ja tapahtumapaikan osoite on Soukonvuorentie 8, 33560 Tampere.

Radan avajaisia vietetään sunnuntaina 1.7.2018. Niin kiinteän radan kartta kuin SM-kisoissakin pelattava rataversio julkaistaan myöhemmin kesällä. Avajaisista tietoa täällä.

Kansainvälisesti merkittävä frisbeegolfkeskus

Alasjärven kupeeseen valmistuvasta frisbeegolfkeskuksesta tulee lopulta 27-väyläinen rata harjoittelu- ja lämmittelyalueineen. Rata toteutetaan siten, että sen 27 väylää voidaan muuntaa vaativaksi 18-väyläiseksi kilparadaksi.

Frisbeegolfkeskuksen suunnittelusta vastaavat lajin pioneerit Jussi Meresmaa ja Tommi Vesala. Suunnittelijoilla on yhteensä yli 50 vuoden kokemus lajista. Meresmaa on suunnitellut useita kilparatoja ympäri maailmaa ja Vesala on ollut lajin parissa jo vuodesta 1990. Radan suunnitteluun on käytetty tavanomaista enemmän aikaa. Suunnittelun keskeinen tavoite on luoda Suomen ja Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen frisbeegolfin pelipaikka, jossa eri tasoisille pelaajille voidaan tarjota mielekäs kokemus. Kiinteä perusrata tulee muodostumaan 18 väylästä sekä 9-väyläisestä haastavammasta lisäosasta. Näistä yhdistelemällä saadaan isoimpiin kilpailuihin huipputason 18-väyläinen rata.

Reilu puolet väylistä sijoittuu avoimeen maastoon ja loput metsäisemmälle alueelle. Väyläpituudet vaihtelevat 70 metristä noin 300 metriin. Rata tarjoaa pelaajille kiinnostavan ja uniikin kokemuksen sekä teknisesti että visuaalisesti.

SM-kisojen rata

SM-kisoissa pelattava versio Tampereen frisbeegolfkeskuksen radasta julkaistaan heinäkuun aikana.