Tampereen frisbeegolfkeskus

Frisbeegolfin SM-kisat 2018 käydään Tampereen frisbeegolfkeskuksessa. Radan ja tapahtumapaikan osoite on Soukonvuorentie 8, 33560 Tampere.

2018 SM-kisojen rata

SM-kisoissa pelataan erittäin haastava versio Tampereen frisbeegolfkeskuksen radasta. 18-väyläinen, haastava ja vaativa SM-kisarata on saatu muokkaamalla kiinteää 25-väyläistä rataa mm. yhdistelemällä väyliä pidemmiksi. Pituutta SM-kisaradan väylille kertyy yhteensä 3060 metriä, väylien keskipituuden ollessa 170 metriä. SM-kisaradalla ihannetulos on 64 heittoa.

Klikkaa karttaa tarkastellaksesi sitä suuremmassa koossa.

Kansainvälisesti merkittävä frisbeegolfkeskus

Tampereen frisbeegolfkeskus avattiin Alasjärven kupeeseen 1.7.2018. 25-väyläisenä avatusta keskuksesta tulee lopulta 27-väyläinen rata harjoittelu- ja lämmittelyalueineen. Rata on toteutettu siten, että sen 27 väylää voidaan muuntaa vaativaksi 18-väyläiseksi kilparadaksi.

SM-kisaradan 2. väylän kori sijaitsee porrastetulla viheriöllä. Kuva: Eino Ansio / Innova Champion Europe.

Frisbeegolfkeskuksen suunnittelusta vastaavat lajin pioneerit Jussi Meresmaa ja Tommi Vesala. Suunnittelijoilla on yhteensä yli 50 vuoden kokemus lajista. Meresmaa on suunnitellut useita kilparatoja ympäri maailmaa ja Vesala on ollut lajin parissa jo vuodesta 1990. Radan suunnitteluun on käytetty tavanomaista enemmän aikaa. Suunnittelun keskeinen tavoite oli luoda Suomen ja Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen frisbeegolfin pelipaikka, jossa eri tasoisille pelaajille voidaan tarjota mielekäs kokemus. Kiinteä perusrata tulee muodostumaan 18 väylästä sekä 9-väyläisestä haastavammasta lisäosasta. Näistä yhdistelemällä saadaan isoimpiin kilpailuihin huipputason 18-väyläinen rata.

Runsas puolikas väylistä sijoittuu avoimeen maastoon ja loput metsäisemmälle alueelle. Väyläpituudet vaihtelevat 70 metristä noin 300 metriin. Rata tarjoaa pelaajille kiinnostavan ja uniikin kokemuksen sekä teknisesti että visuaalisesti.